Zzp zorgpersoneel gaat ten koste van de zorgsector

< terug naar nieuwsoverzicht
22 september 2022leestijd 2 minuten

Zzp zorgpersoneel lijkt een snelle oplossing te zijn voor de ontstane tekorten in de organisatie. Dit is echter geen echt reddingsmiddel.

Zzp zorgpersoneel lijkt een snelle oplossing, maar zorgt voor uitgestelde problemen

ZZP en Vaste krachtFNV waarschuwt dat onder het zorgpersoneel zes op de tien medewerkers jonger dan 35 overweegt om hun vaste baan op te zeggen. Hiervoor in de plaats willen zij starten als zzp’er. Dit aantal is schrikbarend twee keer zo hoog als in andere sectoren. Dit vormt een probleem voor werknemers en werkgevers. Deze zzp’ers zoeken flexibiliteit en zijn duurder om in te huren. Een zzp’er kan snel een openstaande functie vervullen, maar zal later weer wegvallen. Hierdoor blijft de functie virtueel nog openstaan. Door de gelimiteerde werktijden van zzp zorgpersoneel zullen zij als eerste ingedeeld worden op hun voorkeurstijden. Het vaste zorgpersoneel moet hierdoor ingedeeld worden op de minder gunstige tijden. Ook is het tarief dat betaald moet worden voor zorgpersoneel zzp’ers veel hoger dan bij het vaste personeel.

De gevolgen van het inhuren van zzp zorgpersoneel zijn dus:

  • Hogere werkdruk voor de vaste werknemers
  • Opgelopen betalingstarieven
  • Een nog virtueel openstaande functie

Eva werkt niet met zzp’ers

Eva carrièrezorg is als arbeidsbemiddelingsbureau verweven met de zorgsector. Dagelijks verbinden we door het hele land zorgprofessionals aan diverse zorgorganisaties. We zijn actief in een schaarse markt. We werken dan ook creatief en vernieuwend om steeds de juiste mensen aan te trekken. Door op een slimme manier te werven, denk aan de inzet van targeting tools en AI, houden we meer tijd over voor onze zorgprofessionals. Daarnaast vinden wij persoonlijke aandacht en een luisterend oor van het grootste belang. Hierdoor kunnen we nog beter op zoek naar de passende werknemer voor jullie organisatie. Bij Eva gaan we niet voor snelle handel en kortdurende plaatsingen. Het draait immers niet om targets maar om passende kwaliteit. Zo bouwen we samen aan een goede zorg. Om deze kwaliteit te bereiken is transparantie van groot belang. Dat is dan ook wat wij zullen leveren. Wij zijn open en eerlijk zodat jullie altijd weten wat jullie aan ons hebben. Uiteindelijk betekent samenwerken met Eva: minder personeelskosten voor de flexibele schil, meer continuïteit binnen de organisatie en een betrouwbaar langdurig contact. Verder zetten wij ons altijd 110% in om mee te bouwen aan een toekomstbestendige zorg. Zo zorgen wij voor de zorg.

Meer weten over dit onderwerp?

Neem contact op met Elyon Kingishi via 030 227 1542 of elyon@werkenbijeva.nl of solliciteer direct via het onderstaande formulier.

Neem contact op

  • Ben jij op zoek naar een nieuw avontuur in de zorg? Wil je meer weten over een vacature? Of zou je graag een potje willen sparren? Eva staat voor je klaar!

  • Wil je even bellen of langs komen op kantoor? Laat het ons weten, De koffie staat klaar! ☕

  • Sleep bestanden hierheen of
    Max. bestandsgrootte: 64 MB.