motivatie13 maart 2020leestijd 2 minuten

Een halve marathon, rennen de zorgprofessionals nu de impact van het coronavirus groeit. Ze staan klaar om passende zorg te bieden en zijn druk op zoek naar een geneesmiddel. De zorg zit in een periode van pieken, van halve marathons rennen. Bij zo’n duurloop draait het om discipline. Discipline die onze zorgprofessionals gelukkig bezitten! En dat door goede training en voorbereiding.

Vanmorgen ben ik weer gaan hardlopen. Jaarlijks loop ik een halve marathon en daarvoor is een goede voorbereiding vereist. Minimaal drie keer in de week rennen; soms interval, dan weer duurloop. Met als doel om die 21 kilometer zo soepel mogelijk te kunnen rennen en, in de aanloop ernaartoe, geen blessures op te lopen. Maar ik heb twee persoonlijke eigenschappen die wel eens roet in het eten kunnen gooien. Ik ben een meester in genieten en ik functioneer het beste wanneer ik voor een deadline sta. En dat conflicteert met een gedegen aanloop naar een hardloopwedstrijd: ik laat me snel afleiden door externe prikkels die ik leuker vind, of ik begin vaak veel te laat met voorbereiden. Hierdoor kom ik soms met vreselijke pijn over de finish. Maar ik heb mijzelf een persoonlijke eigenschap aangeleerd: discipline in structuur. En het helpt enorm. Nu fluit ik na een halve marathon en geniet ik erna van een welverdiend biertje en de gezelligheid met andere finishers.

Stilstaan

In de zorg is dat niet anders. Zorg kent perioden van pieken; van halve marathons rennen. Helemaal nu in de ‘corona-tijd’. Tegelijk willen veel zorgprofessionals even kunnen stilstaan. Bij een mensenleven, bij een ziektebeeld, bij een moment van rouw en verlies. En dat kunnen ze. Omdat ze getraind zijn om soms een ‘duurloop’ te lopen en dan weer een ‘interval-sessie’ te doen. Het zijn niet voor niks professionals.

Meestschap

Op Youtube circuleert een video van internist-infectioloog Dr. Emile Schippers van het Haga Ziekenhuis. Heel overzichtelijk legt hij uit waar het Coronavirus vandaan komt, hoe het zich ontwikkelt en hoe de ziekte gedurende twee weken op een mens inwerkt. Het virus blijkt vergelijkbaar met eerdere, gerelateerde virussen zoals SARS (2002-2003) en MERS (2012- heden). COVID-19, zoals het virus officieel heet, is dus niet direct te bestrijden (anders hadden we het middel al massaal geproduceerd), maar kent wel een ontwikkeling in de bestrijding ervan, op basis van het verleden. Er gáát een middel komen om ons te beschermen. Ook hier zien we dat de zorg niet ad hoc handelt, maar bouwt aan meesterschap door gedisciplineerd hun vak en passie uit te oefenen in het belang van ons allen. Soms de intervalperiodes, dan weer de duurloop.

“We willen jou de hemel in prijzen”

In de praktijk van bemiddelen zien wij bij Eva Carrierezorg hoe professionals soms, als reden voor een nieuwe baan, aangeven dat ze een nieuwe uitdaging zoeken. Wij komen daar graag aan tegemoet, krijgen daar veel energie van en genieten van de ontwikkeling die onze collega’s op hun werkplek doormaken. Tegelijk willen we jou als zorgprofessional, helemaal op dit moment, de hemel in prijzen voor het feit dat je zo trouw, zo gedisciplineerd en zo vanuit een diepe innerlijke motivatie die duurloop voor ons rent. Dat we mogen vertrouwen op jullie expertise. We bedanken voor het feit dat jullie, juist in deze tijd waarin bij veel burgers angst heerst, het hoofd koel houden en doen waarvoor jullie getraind hebben. Vanuit Eva Carrierezorg: dank jullie wel!

Meer weten over dit onderwerp?

Neem contact op met Paul Rullmann via 06 1588 4252 of paul@werkenbijeva.nl of solliciteer direct via het onderstaande formulier.

Neem contact op

  • Sleep bestanden hierheen of