Zorgen is topsport

< terug naar nieuwsoverzicht
werkgeluk27 november 2020leestijd 2 minuten

Zorgen is topsport en daar hoort een omgeving bij waarin professionals kunnen uitblinken en goede coaching krijgen. Uit onderzoek blijkt dat zo’n omgeving er nauwelijks is voor zorgprofessionals. En daardoor gaan ze vaak over hun eigen grens. Met alle gevolgen van dien.

Efficiënt?

Nauwelijks gehoorde wensen, weinig invloed en niet de aandacht krijgen die ze verdienen. Er is te weinig oog voor zorgprofessionals, voornamelijk in ziekenhuizen en verpleeghuizen. “Modern werkgeverschap is ver te zoeken. Er wordt van het personeel heel veel gevraagd, maar vanuit de werkgever te weinig gegeven”, zegt Doekle Terpstra, voorzitter van de commissie ‘Werken in de zorg’ in Trouw. Het is dus vooral een kwestie van ‘u vraagt, wij draaien’. De medewerkers moeten maar dansen naar de pijpen van de organisatie die bepaalt wat het meest efficiënt is. Zonde! Er is namelijk geen sprake van efficiëntie als zorgprofessionals enkel hoge druk ervaren en zich het schompes werken. Dit geeft de zorgzame helden het gevoel dat ze nog amper aan écht zorgen toekomen. Maar laten we kijken wat wij zelf als zorgverbinders wél kunnen doen. Immers, alle beetjes helpen.

Inspireren

Vanuit Eva kunnen de zorgorganisaties niet (direct) veranderen, al zouden we dat met alle liefde doen. Gelukkig kunnen we de situatie van onze professionals wél veranderen. Door naar ze te luisteren, hun loopbaanperspectief te bieden en ze persoonlijk en professioneel te coachen in hun werk, zorgen we ervoor dat ze kunnen ‘ventileren’, groeien en met plezier hun zorgzame hart kunnen uitdragen. Niet alleen vandaag, maar ook in de toekomst. Zo laten we zien hoe het wél kan en hopen we de zorgorganisaties waarmee we samenwerken te inspireren er samen het beste van de maken. Da’s goed voor de professionals, de organisatie én voor de cliënten.

Lees hier het artikel van Trouw.

Meer weten over dit onderwerp?

Neem contact op met Elyon Kingishi via 030 227 1542 of elyon@werkenbijeva.nl of solliciteer direct via het onderstaande formulier.

Neem contact op

  • Ben jij op zoek naar een nieuw avontuur in de zorg? Wil je meer weten over een vacature? Of zou je graag een potje willen sparren? Eva staat voor je klaar!

  • Wil je even bellen of langs komen op kantoor? Laat het ons weten, De koffie staat klaar! ☕

  • Sleep bestanden hierheen of
    Max. bestandsgrootte: 64 MB.