Zingeving voor teammanager Johan

< terug naar nieuwsoverzicht
voorstellen4 januari 2021leestijd 2 minuten

Met een rugzak vol kennis en ervaring trok Johan Knopf (64) in november naar Zorggroep Meander. Hij maakte niet alleen een gedegen indruk op onze Paul, maar ook op de zorggroep in Stadskanaal. Hier gaat Johan als Teammanager Wijkverpleging de komende jaren een transitie naar zelforganiserende wijkteams mogelijk maken. We stellen je graag voor aan deze ervaren zorgmanager met een brede kennis van zorgzaken.

Vakinhoudelijk goed onderbouwd

“Na mijn opleiding HBO Verpleegkunde ben ik in ‘83 aan het werk gegaan als verpleegkundige. Sindsdien heb ik verschillende opleidingen gevolgd, onder andere de studies Management Non-profit en post-HBO Bedrijfskunde”, vertelt hij wanneer we hem naar zijn achtergrond vragen. Ook aan brede werkervaring ontbreekt ‘t hem niet. “Ik heb veel verschillende banen gehad in de zorg. Van afdelingshoofd tot waarnemend hoofdverpleegkundige en van directeur tot interimmanager. En dat voor verschillende organisaties in het land.” Zowel vakinhoudelijk als bedrijfskundig is Johan dus goed onderbouwd.

“Johan maakte direct verbinding”

Paul zag dat ook, toen hij Johan leerde kennen. “Johan maakte direct verbinding en was pro-actief in het navragen hoe mijn zoektocht voor hem verliep. In eerste instantie had ik niet direct een vacature die bij zijn cv paste. Nadat we eerst zochten voor een baan als manager in de GGZ, kregen we door dat zijn cv verder aangescherpt moest worden. Meer ‘to the point’ en recht doen aan zijn rijke ervaring en opleiding. Vanuit mijn netwerk kwamen we uit bij Zorggroep Meander: een organisatie waar Eva Carrièrezorg in de afgelopen twee jaar warme contacten mee heeft opgebouwd. Na snel schakelen met de corporate recruiter, kon Johan al gauw op gesprek. De rest is geschiedenis.”

Niet op de winkel passen

Johan gaat verder over zijn ontmoeting met Paul. “Bij mijn vorige werkgever zat ik niet op mijn plek; het was geen match. Ik ben toen via personeelszaken met Paul in contact gekomen.” Paul ging voor Johan op zoek en heeft hem zo voorgesteld bij Zorggroep Meander. “Dat voelde meteen goed; ik had een erg open en prettig gesprek met de manager en het hoofd P&O. Wat mij opviel was dat ze niet iemand zochten om op de winkel te passen, maar iemand die kon helpen bij de transitie naar zelforganiserende teams. In die teams gaan we de medewerkers echt betrekken en gaan we samen voor betere zorg voor de cliënten zorgen.” Kijk, dat zien we bij Eva graag. Zorgprofessionals maken immers het verschil!

“Ik zie het als zingeving”

Tot slot kijkt Johan voorzichtig vooruit. “Ik mag nog twee jaar werken en tot die tijd zet ik mijn kennis en ervaring in bij Meander. Ik zie dat ook als zingeving. Ik ben niet iemand die achter de geraniums gaat zitten. De match die Paul nu heeft gemaakt, dat heeft ‘ie super gedaan. Over twee jaar zie ik mezelf wel weer bij hem aankloppen.”

Meer weten over dit onderwerp?

Neem contact op met Paul Rullmann via 06 1588 4252 of paul@werkenbijeva.nl of solliciteer direct via het onderstaande formulier.

Neem contact op

  • Sleep bestanden hierheen of