Met ziel en zakelijkheid

< terug naar nieuwsoverzicht
voorstellen15 oktober 2019leestijd 4 minuten

Staat er een stralend boeket op het bureau, dan kan ’t haast niet missen: Marga is aan het werk. De creatieveling, sfeermaker en verbinder die net dát weet te zeggen wat jij nodig hebt, “alsof ze door me heen kijkt.” Onze betrokken eigenaar die zich met héél veel liefde, plezier en enthousiasme beweegt binnen Eva’s netwerk. Een van de drijvende krachten achter Eva die je – pas maar op – voordat je er erg in hebt inpakt met haar stralende lach. Benieuwd naar Marga’s verhaal? Komt-ie!

Ontladen en opladen

Mijn naam is Marga Oosterloo en ik ben medeoprichtster van Eva. Samen met mijn gezin woon ik in het Drentse Frederiksoord, een prachtig historisch koloniedorpje. Een plek waar ik echt tot rust kan komen. Ik houd ervan om hard te werken, innovatieve oplossingen te bedenken en anderen te ondersteunen, inspireren en motiveren. Maar na een dag hard werken, vind ik het ook heerlijk om uit te waaien. Lekker het hoofd leegmaken in de natuur. Dat had ik als kind al. Als ik de tijd op magische wijze verloor tijdens het ravotten bij ons op de boerderij in Steenwijkerwold. Deze momenten waren voor mij zo belangrijk. Daar, op het platteland, bloeiden de meest creatieve ideeën op. En dat heb ik nog steeds. Ik heb die ruimte om me heen nodig om mijn werk zo goed mogelijk te doen. Om te ontladen en op te laden. En dat is nou net het mooie: ik ben een echt gevoelsmens, maar combineer dit met een flinke dosis ‘oer-Drentse’ nuchter- en zakelijkheid, die ik van huis uit heb meegekregen. Werken vanuit mijn gevoel, maar met beide benen stevig op de grond! Mijn motto Met ziel en zakelijkheid sluit daar naadloos op aan. 

Wie ben jij nou echt?

Maar naast mijn eigen gevoel, ben ik bovenal nieuwsgierig naar het gevoel van de ander. Naar wat mensen drijft, waarom ze de dingen doen die ze doen, wat ze maakt tot wie ze zijn. Wie ben jij nou echt? In de zorg kreeg ik de kans en ruimte om hier verder mee aan de slag te gaan. Eerst als sociotherapeut op de groep, maar ook later als manager en interim manager. Ik vind het ontzettend belangrijk om altijd de mens achter mijn collega’s en medewerkers te zien. Om aandacht voor elkaar te hebben, er te zijn. Vooral nu, vandaag de dag. Want, eerlijk is eerlijk, soms lijkt het alsof we tegenwoordig alleen maar verder van elkaar afdrijven. Alsof we elkaar steeds minder goed kennen. Écht kennen. Juist nu we elkaar harder nodig hebben dan ooit. 

Terug naar de basis

Ik geloof dat we onszelf vaker af moeten vragen wat we voor een ander kunnen betekenen. In mijn geval betekent dit dat ik mezelf voortdurend afvraag hoe ik mijn steentje bij kan dragen aan het verbeteren van de zorg. Terug naar de basis, daar ben ik van overtuigd, daar naar waar de zorg om zou moeten gaan: de ander. Onze medemens helpen door de beste zorg te bieden. De afgelopen jaren lijken we die basis wel eens te vergeten. In plaats van de mens, is geld tegenwoordig de belangrijkste drijfveer. Niet mensenwaarden, maar systeemwaarden – efficiëntie, effectiviteit en rendement – hebben de overhand gekregen. Waarom moet er zoveel geld binnen de zorgsector verdiend worden? Kortom: de mens terug op nummer één!

Moedige omdenkers

Die transitie vraagt om verbinders en bruggenbouwers. Om moedige ‘omdenkers’ die deze wens concreet willen maken. Wie is die ander? En wat heeft hij of zij echt nodig? Dat zou de eerste vraag moeten zijn. Dat is de eerste vraag die Eva Carrièrezorg aan haar zorgprofessionals stelt. Door mijn diepste drijfveren, creativiteit en vaardigheden als verbinder en bruggenbouwer in te zetten, hoop ik mijn steentje bij te dragen aan de verbetering van de zorg. 

Coachen en ontzorgen

Hoe? Door te adviseren, (soms kritisch) mee te kijken, het gesprek aan te gaan en zorgprofessionals en organisaties bewust te maken van wat ‘zorgen’ nou eigenlijk betekent. Met mijn jarenlange kennis en ervaring als adviseur, coach, trainer, procesbegeleider en interim manager probeer ik zorgprofessionals op alle mogelijke manieren te coachen en te ontzorgen. Ik bedoel, wat is het fijn dat er iemand is die je op kan vangen. Die je worstelingen kent. Die niet alleen een luisterend oor biedt, maar die je ook kan sturen. Kortom: iemand die altijd achter je blijft staan. Dat doe ik niet alleen voor zorgprofessionals, maar ook voor organisaties. 

Hart voor de zorg

Werkgeluk staat in mijn takenpakket centraal. Voor mijn collega’s, onze zorgprofessionals en voor mezelf. Met ziel en zakelijkheid probeer ik ‘de mens’ te helpen om de beste versie van zichzelf te vinden, worden of zijn. Eva is zo’n partij met moedige omdenkers. Bij Eva geloven we dat iedereen gezien en gehoord mag worden. We leren van elkaar en laten elkaar groeien. Onze medewerkers vormen onze fundering, ons hart. Een hart dat klopt voor de zorg.

Ben je benieuwd wat ik voor jou kan betekenen? Of heb je zin om eens te kletsen? Schroom niet en neem contact met me op. Ik kijk ernaar uit om jou te ontmoeten!

Meer weten over dit onderwerp?

Neem contact op met Channa Visser via 06 1588 4252 of channa@evacarrierezorg.nl of solliciteer direct via het onderstaande formulier.

Neem contact op

  • Sleep bestanden hierheen of