Wie zorgt voor de zorg?

< terug naar nieuwsoverzicht
20 april 2020leestijd 2 minuten

We moeten met z’n allen door de coronacrisis zien te komen. Dat is inmiddels wel duidelijk. Steeds meer mensen en bedrijven maken zich zorgen om de zorg. Wat begon als applaus, groeit steeds verder uit tot initiatieven die voor jou als zorgprofessional écht ‘t verschil maken. En hulp komt uit onverwachte hoeken. Problemen als een tekort aan zorgbedden, een tekort aan desinfectiemiddel en een tekort aan mondkapjes worden, figuurlijk, met handen uit de mouwen aangepakt. Zodat jij als zorgprofessional gewoon je werk kunt doen.

Bedden

Lang niet iedereen die ziek wordt door het coronavirus heeft gelukkig een IC-bed nodig. Toch stromen ook de niet-IC-bedden in ziekenhuizen vol. Hotelketens Fletcher en Van der Valk zagen dit ook en hebben daarom op meer dan honderd locaties bedden in hun hotels beschikbaar gesteld. Hoe fijn is dat? De bedden zijn niet alleen voor coronapatiënten, maar ook voor mensen met andere klachten die lichte zorg nodig hebben. Inmiddels lezen we berichten dat er gestaag gebruik wordt gemaakt van dit initiatief. Top!

Handgel

Ondanks dat de horeca nu nagenoeg stil ligt, werken bierbrouwers gewoon kei-hard door. Maar ze brouwen geen bier meer. Nee, ze halen overgebleven bier weer op bij de horeca, pompen het terug en maken van de alcohol desinfecterende handgel. En dat is, zoals je weet, echt nodig, want ‘t spul gaat hard in ziekenhuizen en zorginstellingen. Natuurlijk doen de brouwers dit om de zorg en zorgprofessionals te helpen om in een veilige omgeving te werken. En er zijn al honderdduizenden flesjes geproduceerd!

Mondkapjes

We zagen het in het buitenland al gebeuren, maar ook in Nederland gaan onder andere beddenfabrikanten en filterproducenten mondkapjes maken voor de zorg. Ook die zijn hard nodig. Het blijkt dat deze bedrijven de kennis en kunde al in huis hebben om gecertificeerde en hoogwaardige maskers te maken. In sommige gevallen gebeurt dit nu met de hand omdat de machines nog niet aanwezig zijn. Zodra die er wél zijn, zal de productie een verdere vlucht nemen.

Hulp uit alle hoeken

Eerder doneerde de vuurwerkbranche al vuurwerkbrillen aan lokalen ziekenhuizen en zorginstellingen. De brillen zijn namelijk een goed hulpmiddel om jou als zorgprofessional te beschermen. Verder lezen we steeds vaker over burgerinitiatieven. Inzamelen van mondkapjes, nauwsluitende gele schorten, maar ook donaties aan het rode kruis. Initiatieven komen dus écht uit alle hoeken. Meer en meer zorgen we met z’n allen voor de zorg. Dus zorgprofessional, doe jij jouw werk? Dan zorgen wij dat jij je werk kunt blijven doen!

Heb jij ervaring in de zorg en wil jij ook een handje helpen? Neem dan contact met ons op of kijk bij onze vacatures. Zorginstellingen kunnen jouw hulp en zorgervaring goed gebruiken!

Meer weten over dit onderwerp?

Neem contact op met Elyon Kingishi via 030 227 1542 of elyon@werkenbijeva.nl of solliciteer direct via het onderstaande formulier.

Neem contact op

  • Ben jij op zoek naar een nieuw avontuur in de zorg? Wil je meer weten over een vacature? Of zou je graag een potje willen sparren? Eva staat voor je klaar!

  • Wil je even bellen of langs komen op kantoor? Laat het ons weten, De koffie staat klaar! ☕

  • Sleep bestanden hierheen of
    Max. bestandsgrootte: 64 MB.