Hoe zorg ik ervoor dat ik weer met plezier naar mijn werk ga?

< terug naar nieuwsoverzicht
spreekuur30 januari 2020leestijd 2 minuten

Moet jij je jezelf iedere dag met tegenzin naar je werk sleuren? Tel jij de uren tot je dag er weer opzit? Kijk je er op vrijdagavond al tegenop om maandagochtend je witte pak weer aan te trekken? Hoog tijd om in actie te komen. Want, eerlijk is eerlijk, een groot deel van ons leven zijn we nou eenmaal aan het werk. En minstens zo belangrijk: als je niet lekker op je werk zit, neem je dat ongetwijfeld ook mee naar huis. 

Goed, laten we eerst beginnen met de belangrijkste vraag: waarom ga jij niet met plezier naar je werk? Eva’s deur staat wagenwijd open voor een goed gesprek (hoor je het koffiezetapparaat al pruttelen?) om op tafel te krijgen wat de reden is dat jij niet meer gelukkig wordt van jouw werk. Alleen als we dat in kaart hebben gebracht, kunnen we op zoek gaan naar een oplossing. 

Deel jouw gevoel met je werkgever

De eerste stap is om je werkgever te laten weten dat je niet meer met plezier naar je werk gaat. Spannend? Dat snappen we helemaal! Maar vergeet niet dat een goede werkgever het net zo belangrijk vindt dat jij doet waar je blij van wordt als jijzelf. Gelukkige medewerkers presteren niet alleen beter, ze zijn ook meer gepassioneerd en betrokken, hebben minder last van stress en zijn minder vaak ziek. Gelukkige werknemers zijn de ultieme ambassadeurs van een werkgever. Win-win! Een goede werkgever denkt dus juíst graag met je mee en ondersteunt je waar mogelijk. Door eerlijk te zijn en je gevoelens te delen, zouden zich zomaar eens nieuwe kansen kunnen voordoen waardoor jij jouw werkgeluk terugvindt.  

Wat mis je en wat heb je nodig? 

Kijk je er als een berg tegenop om het gesprek met je werkgever aan te gaan? Geen zorgen, wij helpen jou graag een handje. Eva kan zo’n gesprek voor jou organiseren en je helpen met de voorbereiding door in beeld te brengen wat jij mist en wat je juist nodig hebt om je werkgeluk terug te vinden. Maar mocht het nodig zijn, dan sluiten wij ook graag aan bij het gesprek met je werkgever en mee te kijken, adviseren, sturen en extra inzicht te bieden. Mocht een gesprek niet voldoende zijn, dan is het mogelijk samen een coachingstraject te starten. 

Op zoek naar een nieuw avontuur

Het kan ook dat we er samen achterkomen dat je huidige functie en werkgever minder goed bij je passen dan je in eerste instantie dacht. Jij gaat je werkplezier kortom niet terugvinden in de rol die je nu vervult. Dat betekent dat we op zoek moeten naar de rol die wél bij jou past. Onze interactieve drijfverenanalyse kan daar een nuttig hulpmiddel bij zijn. De belangrijkste drijfveren die uit deze analyse volgen, gaan we samen onderzoeken: waarom zijn deze drijfveren zo belangrijk voor jou en in welke functie komen die drijfveren het beste tot zijn recht? Zodra we dat helder hebben, kunnen we samen zoeken naar de baan die jou het meest gelukkig maakt. Immers: wij zijn Eva, we care

Meer weten over dit onderwerp?

Neem contact op met Channa Visser via 06 1588 4252 of channa@evacarrierezorg.nl of solliciteer direct via het onderstaande formulier.

Neem contact op

  • Ben jij op zoek naar een nieuw avontuur in de zorg? Wil je meer weten over een vacature? Of zou je graag een potje willen sparren? Eva staat voor je klaar!

  • Wil je even bellen of langs komen op kantoor? Laat het ons weten, De koffie staat klaar! ☕

  • Sleep bestanden hierheen of
    Max. bestandsgrootte: 64 MB.