Wat is hét recept voor werkgeluk?

< terug naar nieuwsoverzicht
werkgeluk20 maart 2020leestijd 2 minuten

Hoe bizar het nu ook is om over Werkgeluk te schrijven. Toch doen we het. Juist in de tijd van nu, een tijd van stilstaan, onrust en alle bizarre dingen om ons heen. De angst voor wat komen gaat, is er. Maar laten we juist kijken naar wat deze tijd ons juist kan brengen. Stilstaan bij wat we ervaren en stilstaan bij wat we voelen. Ervaren we geluk op ons werk? En begrijp ons niet verkeerd, wij willen niets liever dan dat jij gelukkig bent met wat je nu doet!

Werkgeluk is meer dan plezier in je werk. Plezier vinden in je werk is geen doel. Plezier ervaren we wanneer we elkaar vertrouwen en er een fijne samenwerking is, Oprechte aandacht zegt alles! Wie is mijn collega en wat heeft hij of zij nodig? Het is vandaag Internationale dag van het geluk. Een goed moment om stil te staan bij werkgeluk. Doen wat je leuk vindt klinkt heel zweverig. En we zien die gefronste wenkbrauwen en die blik van sommigen nu al voor ons. Want immers zul je denken: Ja mooi gezegd, maar er moet ook brood op de plank komen.

Balans

Er zijn meerdere factoren die bepalend zijn en die jouw werkgeluk kunnen beïnvloeden. Krijg jij voldoende verantwoordelijkheid? Of worden de teugels behoorlijk aangetrokken? Voel jij voldoende uitdaging? Word jij voldoende geprikkeld? Krijg jij waardering voor wat je doet? Voelt jouw aanwezigheid als zinvol? Ervaar jij meerwaarde en voel jij de meerwaarde om te mogen groeien? En een hele belangrijke: is er verbinding met je leidinggevende? Met je collega’s? Dit zijn een aantal factoren die bijdragen aan hoe jij de mate van jouw werkgeluk ervaart. Belangrijk is natuurlijk dat er een mooie balans is tussen al deze genoemde factoren.

Werk & Liefde

Volgens Sigmund Freud is het recept van werkgeluk: Werk & Liefde. Mooier kunnen wij het eigenlijk niet omschrijven. Voelt jouw functie, jouw uitdaging niet meer als uitdaging? Is deze momenteel een beetje smaakloos? Kan er wel wat meer peper en zout bij? Ga na in hoeverre je iets “mist” qua receptuur in de vijf belangrijke pijlers: Zingeving, Autonomie, Vitaliteit, Relatie en niet te vergeten, Persoonlijke groei. Maak het bespreekbaar met je leidinggevende en kijk samen waar je iets meer toe kunt voegen of wat anders kunt laten dat het eten, je werkgeluk, weer smaakvol is.

Wij zijn er voor je!

Laat het in de tijd van nu eens rustig op je inwerken. Deze belangrijke onderwerpen vragen aandacht, tijd en zorgvuldigheid. En mocht je er over een tijdje echt niet met je leidinggevende uit komen dan kunnen jullie het samen nog eens overwegen om de mensen van Eva Carierezorg in te schakelen. Wij bieden een coachingsprogramma op maat en hebben hier de juiste coaches en trainers voor in huis!

Meer weten over dit onderwerp?

Neem contact op met Channa Visser via 06 1588 4252 of channa@evacarrierezorg.nl of solliciteer direct via het onderstaande formulier.

Neem contact op

  • Ben jij op zoek naar een nieuw avontuur in de zorg? Wil je meer weten over een vacature? Of zou je graag een potje willen sparren? Eva staat voor je klaar!

  • Wil je even bellen of langs komen op kantoor? Laat het ons weten, De koffie staat klaar! ☕

  • Sleep bestanden hierheen of
    Max. bestandsgrootte: 64 MB.