Werken in een zorgvilla

< terug naar nieuwsoverzicht
4 oktober 2022leestijd 2 minuten

Menselijkheid en ontwikkeling staan centraal in een zorgvilla

Wat zijn zorgvilla’s?

Bij ouderenzorg denken we direct aan verpleeg-en verzorgingstehuizen. Aan reguliere zorginstellingen en de particuliere zorg. Wellicht zelfs aan verpleeghuizen in bestaande woningen of nieuwbouw. We denken echter minder snel aan een zorgvilla. Dat is niet zo vreemd, maar wel zonde. Het is niet vreemd, omdat zorgvilla’s relatief nieuw zijn. Het is zonde, omdat zorgvilla’s veel goeds te bieden hebben voor zowel de bewoners als voor jou.

Zorgvilla_huis

Wat is er anders in een zorgvilla?

• De bewoners zijn geen nummertje en jij bent dat ook niet Zorgvilla’s hebben zorg als hoofddoel en zetten niet in op zoveel mogelijk mensen per vierkante meter. Deze nieuwe verpleeghuizen bestaan uit 15 tot 35 appartementen. Daarmee is er direct meer tijd en ruimte om aandacht te geven aan de bewoners. Je kunt jouw aandacht dus ook echt afstemmen op wat er individueel nodig is. Dat wordt extra versterkt door de inzet van onder andere interieurverzorgers, begeleiders en koks. Iedereen heeft een eigen specialisme en ook de ruimte om zich daar op te richten. Zowel jij als de bewoners komen dus volledig tot hun recht.

• Menselijkheid en ontwikkeling staan centraal Je werkt met een fris en enthousiast team. Er zijn betrokken locatie-managers, uitstekende arbeidsvoorwaarden en tal van doorgroeimogelijkheden. Juist door het persoonsgerichte contact op de werkvloer is er oog voor ieders kwaliteiten. Zo kun jij je blijven ontwikkelen in de juiste richting. Ondertussen wordt er op dezelfde manier gekeken naar de bewoners. Ook zij verdienen oprecht contact en een aanbod dat bij hen past. Zo kunnen partners bijvoorbeeld makkelijker samenblijven omdat een zorgindicatie niet noodzakelijk is. Ook is er ruimte voor begeleiding op het gebied van hun eigen hobby’s. Denk hierbij bijvoorbeeld aan schilderlessen of het maken van muziek. Zelfs huisdieren mogen in veel gevallen meegenomen worden. Hier is het werk en de zorg zoals het bedoeld is.

Hoe nu verder?

Je leest het bovenstaande en weet:
– Je kan straks weer een band opbouwen met bewoners.
– Jij wordt echt gezien door jouw team en hebt ook tijd om hen en de bewoners te zien.
– Zorg gaat weer echt om de zorg en je hebt de ruimte daarbinnen door te groeien.

Wat je nog niet weet is hoe je met zo’n zorgvilla in contact komt. Dat is waar wij je verder helpen. We hebben een nauwe samenwerking met een groot aantal zorgvilla’s en brengen je graag in contact. Stuur ons een bericht of bel ons. Samen kijken we dan naar de plek en de functie die helemaal bij jou past!

Meer weten over dit onderwerp?

Neem contact op met Thalina Kuiper via 06 1146 0217 of thalina@evacarrierezorg.nl of solliciteer direct via het onderstaande formulier.

Neem contact op

  • Ben jij op zoek naar een nieuw avontuur in de zorg? Wil je meer weten over een vacature? Of zou je graag een potje willen sparren? Eva staat voor je klaar!

  • Wil je even bellen of langs komen op kantoor? Laat het ons weten, De koffie staat klaar! ☕

  • Sleep bestanden hierheen of
    Max. bestandsgrootte: 64 MB.