Welke vorm van bemiddeling past bij jou?

< terug naar nieuwsoverzicht
bemiddeling20 oktober 2019leestijd 2 minuten

“Maar wat kunnen jullie nou precies voor ons betekenen?” Ons doel is altijd om een zo creatief mogelijke oplossing te bedenken en te zorgen voor de beste match tussen opdrachtgever en collega. Soms door middel van werving en selectie, waarbij de geworven en geselecteerde werknemer in dienst komt bij de opdrachtgever, soms door detachering. Samen met een opdrachtgever proberen we altijd te ontdekken welke vorm van bemiddeling het beste bij hen past. Maar soms, als de boel in gang is gezet, blijken de dingen niet helemaal te lopen zoals gewenst…

Afgelopen week wipten we langs bij een zorginstelling om onze samenwerking te evalueren. De desbetreffende zorginstelling had eerder al via werving en selectie een nieuwe collega uit ons team aangenomen. Maar al snel stuitte het team op enkele functioneringsproblemen van die nieuwe collega. Natuurlijk probeerden wij de zorginstelling zo goed mogelijk te adviseren, maar meer dan dat konden we niet. Immers: de desbetreffende werknemer was nu bij hen in dienst.

De meerwaarde van Eva Carrièrezorg

Al snel volgde de vraag: hoe gaan we samen verder? Moeten we in het vervolg kiezen voor werving of selectie of detachering? Wat is nou de meest geschikte vorm van bemiddeling? Stel, er was in dit geval gekozen voor detachering, dan hadden wij direct kunnen bijsturen, gesprekken kunnen voeren én de nieuwe collega kunnen ondersteunen door trainingen en coaching aan te bieden. Samen hadden we het probleem kunnen tackelen en bovendien de zorgprofessional kunnen helpen met groeien en ontwikkelen. Als vanzelf komen we dan uit bij de meerwaarde van Eva Carrièrezorg: zorginstellingen ontzorgen. Door de handen ineen te slaan, konden wij de kwaliteitsinjectie geven die de zorginstelling nodig had, zodat zij zich konden focussen op andere, belangrijke zaken.

Samen de beste zorg bieden

“Klinkt goed”, gaf de zorginstelling aan. “Maar als ik diegene op detacheringsbasis aanneem, dan is dat geen investering voor de lange termijn. Bij werving en selectie is diegene direct bij ons in dienst!” Tja, dat is waar. Maar zegt dat iets over de kwaliteit, betrouwbaarheid of de betrokkenheid van personeel? Het klopt dat bij detachering een collega, die voor bepaalde periode aan het werk is voor een zorgorganisatie, inderdaad onder contract staat bij Eva Carrièrezorg. Maar deze constructie biedt ons juíst de mogelijkheid te investeren in een collega en hem of haar te helpen met groeien, ontwikkelen en verbeteren. Oftewel: samen de beste zorg te leveren. Aan het eind van de afgesproken periode is er een ‘kosteloze overname’. Dit houdt in dat de investering die door de zorginstelling is gedaan direct uitbetaald wordt wordt aan de collega, die niet alleen hard gewerkt heeft, maar gedurende deze periode ook gegroeid is als mens en professional. De desbetreffende zorginstelling was overtuigd: “Nou, doe dan maar detachering!”

De een is niet beter dan de ander. Maar de ene vorm van bemiddeling is soms wel geschikter dan de andere. Wij proberen hoe dan ook een steentje, of eigenlijk een flink rotsblok, bij te dragen aan het nog beter maken van de zorg. Heb je wel eens goed naar een mierennest gekeken? Hoewel iedere mier zijn eigen taak heeft binnen de mierenmaatschappij, werken ze allemaal keihard voor hetzelfde doel. En in plaats van achteloos aan elkaar voorbij te gaan, staan ze continu met elkaar in contact dankzij hun voelsprieten. Samen maken zijn het verschil. Samen maken wij het verschil. Doe jij mee?

Meer weten over dit onderwerp?

Neem contact op met via of of solliciteer direct via het onderstaande formulier.

Neem contact op

  • Ben jij op zoek naar een nieuw avontuur in de zorg? Wil je meer weten over een vacature? Of zou je graag een potje willen sparren? Eva staat voor je klaar!

  • Wil je even bellen of langs komen op kantoor? Laat het ons weten, De koffie staat klaar! ☕

  • Sleep bestanden hierheen of
    Max. bestandsgrootte: 64 MB.