Waarom verpleegkundige worden?

< terug naar nieuwsoverzicht
voorstellen7 juni 2021leestijd 2 minuten

“Het is gewoon een heel mooi vak”, vertelt de vrolijke en nuchtere endoscopieverpleegkundige Franka (54 jaar). “De combinatie van enorm divers werk, het kleine team, de betrokkenheid met de patiënt vanaf dag één, de ruimte voor initiatief én de werksfeer maken dat ik hier op mijn plek zit. Dit is waarom ik verpleegkundige wilde worden.” Franka werkt sinds kort via Eva Carrièrezorg als endoscopieverpleegkundige bij DC Klinieken.

Waarom verpleegkundige worden als je ook prinses of ridder kan zijn?

Op de vraag “wat wil je later worden?”, geven de meeste kinderen het antwoord “prinses of ridder”. Franka vertelt dat ze deze vraag als klein meisje al beantwoordde met “verpleegkundige in het ziekenhuis”. Maar waarom zou je verpleegkundige willen worden? Van jongs af aan droomde ze er al van, wist ze het al. En zo voegde ze in haar werkende leven daad bij woord. Ze kon haar ei kwijt en haar helpende hand toesteken aan een ander. “Vijftien jaar geleden kwam ik als verpleegkundige ‘toevallig’ in het vak van endoscopie terecht”, vertelt ze wanneer we naar het door haar bewandelde pad vragen. “Een vak wat toen nog in de kinderschoenen stond. Ik mocht een opleiding volgen en maakte met vallen en opstaan grote ontwikkelingen op medisch en technisch vlak door. Toch voelde ik me na al die jaren niet meer thuis in het ziekenhuis. Gelukkig kwam ik spontaan in contact met Hidde.”

Uitstapje van twee weken

Franka blikt terug op het contact met onze Hidde. “Ik herinner me het gesprek met Hidde nog goed. We hadden zo’n leuk gesprek; hij had hét luisterend oor dat ik nodig had.” Na het gesprek rolde Franka in de ouderenzorg, maar dit uitstapje duurde twee weken. “Ik besefte dat alles wat ik had geleerd over endoscopie op deze manier verloren ging. Ik zocht opnieuw contact met Hidde. Het enthousiasme spatte er vanaf op het moment dat hij vertelde over de vacature endoscopieverpleegkundige bij DC Klinieken. Hetzelfde vak, maar een andere organisatie. Mede door zijn enthousiasme en oprechte betrokkenheid heb ik de keuze gemaakt om via Eva Carrièrezorg als endoscopieverpleegkundige te gaan werken bij DC Klinieken.” Franka is blij toe, want haar kennis gaat op deze manier niet verloren en de organisatie past haar als een jas.

Start jij net als Franka ook via Eva een carrière die echt bij jou past?

Meer weten over dit onderwerp?

Neem contact op met Hidde Sander via 06 5148 3910 of hidde@evacarrierezorg.nl of solliciteer direct via het onderstaande formulier.

Neem contact op

  • Ben jij op zoek naar een nieuw avontuur in de zorg? Wil je meer weten over een vacature? Of zou je graag een potje willen sparren? Eva staat voor je klaar!

  • Wil je even bellen of langs komen op kantoor? Laat het ons weten, De koffie staat klaar! ☕

  • Sleep bestanden hierheen of
    Max. bestandsgrootte: 64 MB.