“Ik weet wat het betekent om aan het bed te staan”

< terug naar nieuwsoverzicht
voorstellen24 maart 2020leestijd 2 minuten

Met een enorme koffer zorgervaring, zet Alexander Heine zich bij Eva in voor betere zorg. Hij komt letterlijk van de werkvloer en dat is een enorme meerwaarde voor onze zorgprofessionals: hij is een waardevolle gesprekspartner! En als je het even niet over de zorg wilt hebben, kun je het met hem hebben over auto’s. In zijn vrije tijd rijdt hij de nodige rondjes op het circuit. Maak kennis met Alexander Heine.

Jong geleerd, oud gedaan zegt men wel. Nou, voor mij geldt dat zeker. Al vanaf mijn 16e ben ik werkzaam in de zorg. Eerst als schoonmaker in het ziekenhuis en later als leerling HBO-V en verpleegkundige. Mijn opleiding HBO-Verpleegkunde duaal heb ik in het Delfzicht ziekenhuis gedaan. En na de diplomering kon ik meteen blijven. Eerst op orthopedie en later op interne/oncologie. Ik heb hier zo’n 10 jaar met veel plezier gewerkt. Bovendien heb ik hier écht geleerd wat het is om onder (tijds)druk te werken. En dat in een grote organisatie met veel verschillende belangen. Met mijn humor kwam ik hier ver. Bij zowel collega’s als patiënten. Ik heb gemerkt dat het vaak de kleine dingen zijn die het verschil maken tussen een slechte of goede dag.

Nieuwe ervaring opdoen

Na mijn tijd in het ziekenhuis ben ik overgestapt naar Lentis – Forensische psychiatrie. Een hele andere tak van sport, maar minstens zo leuk. Na een korte periode op deze afdeling verhuisde ik naar een beschermde woonvorm in Groningen, dichter bij huis. Tussentijds heb ik ook als zzp’er in de thuiszorg gewerkt. Veelal in de palliatieve thuiszorgteams. Maar ook in vaste teams rondom zorgbehoevenden die nog thuis woonde. Na mijn periode bij Lentis ben ik voor mijzelf begonnen. Met een familielid als eerste bewoner.

“Onze collega’s gaan verder, waar anderen stoppen”

Inmiddels zijn mijn bedrijven in woonbegeleiding in de afgelopen jaren flink gegroeid. En dat komt door onze keuze voor kwaliteit: onze collega’s gaan verder, waar anderen stoppen. Maar ook het gebruik van humor, onze goede huisvesting en de keuzevrijheid van de collega’s, maken het verschil. Ze kunnen binnen de bestaande kaders veel zelf beslissen. Fouten maken hoort hier ook bij. Belangrijkste vind ik dat je erover nadenkt.

Van de werkvloer

Doordat ik letterlijk van de werkvloer kom – startend in schoonmaak en later als verpleegkundige – weet ik wat het betekent om aan het bed te staan. En kan ik situaties vanuit verschillende perspectieven bekijken, waardoor ik in veel gevallen beter kan coachen. Ik weet hoe het voelt om in het veld te staan; onder druk het beste in jezelf naar boven halen en zorgen dat de kwaliteit van zorg goed blijft. Iedere functie binnen de bedrijven heb ik daadwerkelijk zelf gedaan. Dag en nacht, 7 dagen in de week. Kerst en oud & nieuw en Pasen en Pinksteren.

Racen op het circuit

In mijn vrije tijd zie je me regelmatig op het circuit om daar de nodige rondjes te rijden. Dus, als je het met mij over auto’s wilt hebben, is dat ook geen probleem. Overigens ben ik het liefst gewoon lekker thuis of in de tuin met een leuk boek en lekker glas wijn. Ik zie mijzelf wel als een levensgenieter!

Meer weten over dit onderwerp?

Neem contact op met Alexander Heine via of alexander@werkenbijeva.nl of solliciteer direct via het onderstaande formulier.

Neem contact op

  • Ben jij op zoek naar een nieuw avontuur in de zorg? Wil je meer weten over een vacature? Of zou je graag een potje willen sparren? Eva staat voor je klaar!

  • Wil je even bellen of langs komen op kantoor? Laat het ons weten, De koffie staat klaar! ☕

  • Sleep bestanden hierheen of
    Max. bestandsgrootte: 64 MB.