Verlichting aan de horizon: een betere oplossing voor zorgmedewerkers

< terug naar nieuwsoverzicht
4 juli 2023leestijd 2 minuten

In de afgelopen periode hebben veel zorgmedewerkers, vooral die in de ouderenzorg, het financieel moeilijk gehad. Met salarissen net boven het minimumloon en toenemende kosten van levensonderhoud, was rondkomen een uitdaging.

Na een tijd van toenemende financiële zorgen en hoge werkdruk voor zorgmedewerkers, lijkt er nu eindelijk licht aan het einde van de tunnel. Vakbonden en de werkgeversorganisatie ActiZ hebben na langdurige onderhandelingen overeenstemming bereikt over een loonverhoging, het verlagen van de werkdruk en een stimulatieplan voor de instroom van jongeren in de sector. Dit is een stap in de goede richting, maar hoe kunnen we garanderen dat dit de oplossing is die de sector nodig heeft?

In de afgelopen periode hebben veel zorgmedewerkers, vooral die in de ouderenzorg, het financieel moeilijk gehad. Met salarissen net boven het minimumloon en toenemende kosten van levensonderhoud, was rondkomen een uitdaging. Veel werknemers gaven aan aan het einde van de maand geld tekort te komen, soms met een tekort variërend van 100 tot 400 euro. Bovendien had dit tekort invloed op hun persoonlijke levens, met sommige zorgmedewerkers die bijvoorbeeld bezuinigden op hun eigen gezondheidszorg of hun werk- en privébalans opofferen om de eindjes aan elkaar te knopen. Dit resulteerde in een hoge mate van ontevredenheid en overwegingen om de sector te verlaten of als zzp’er aan de slag te gaan.

Gelukkig biedt de nieuwe CAO een welverdiende verbetering voor deze zorgmedewerkers. De lonen zullen in de komende periode met tussen de 10 en 14 procent stijgen. Daarnaast worden maatregelen genomen om de werkdruk te verminderen en worden er plannen gemaakt om jongeren aan te trekken om te werken in de zorg. Het is duidelijk dat deze veranderingen welkom zijn, maar het kan nog steeds een uitdaging zijn om te navigeren in deze nieuwe omstandigheden.

Dit is waar Eva Carrièrezorg binnenkomt. Als een ervaren arbeidsbemiddelaar in de zorgsector, begrijpen we zowel de uitdagingen van het werken in de zorg als de behoeften van zorgorganisaties. We hebben een reputatie opgebouwd voor het plaatsen van de juiste kandidaten in de juiste rollen, wat resulteert in een bevredigende loopbaan voor zorgmedewerkers en succesvolle aanwervingen voor zorgorganisaties.

Eva Carrièrezorg gaat verder dan alleen maar het invullen van vacatures. We bieden ook loopbaanadvies en -begeleiding aan, waardoor zorgmedewerkers de ondersteuning krijgen die ze nodig hebben om te groeien in hun carrière. Wij hopen zorgmedewerkers te helpen zich aan te passen aan de nieuwe CAO en ervoor zorgen dat ze de voordelen optimaal benutten. We kunnen ook preventief helpen bij het vinden van een evenwicht tussen werk en privéleven, iets dat essentieel is voor het behoud van medewerkers in de zorgsector.

Met de verbeteringen in de CAO en de extra ondersteuning die Eva Carrièrezorg kan bieden, is er eindelijk licht aan het einde van de tunnel voor onze zorgmedewerkers. Dit is een tijd van positieve verandering voor de zorgsector, en met de juiste ondersteuning kunnen we hopen op een betere toekomst voor al onze zorgmedewerkers.

Meer weten over dit onderwerp?

Neem contact op met Merit van Riemsdijk via 06 1552 3229 of merit@evacarrierezorg.nl of solliciteer direct via het onderstaande formulier.

Neem contact op

  • Ben jij op zoek naar een nieuw avontuur in de zorg? Wil je meer weten over een vacature? Of zou je graag een potje willen sparren? Eva staat voor je klaar!

  • Wil je even bellen of langs komen op kantoor? Laat het ons weten, De koffie staat klaar! ☕

  • Sleep bestanden hierheen of
    Max. bestandsgrootte: 64 MB.