Van recreatie voor kinderen naar zorg voor ouderen

< terug naar nieuwsoverzicht
voorstellen12 maart 2021leestijd 2 minuten

Ze maakte drie jaar geleden de switch van het toerisme naar de zorg. Een hele andere ‘tak van sport’, toch past het bij Ina Krasniqi. Zoals ze zelf zegt: “Ik werk graag met mensen.” Sinds kort werkt ze via Eva als verzorgende IG bij Het Parkhuis in Dordrecht. Hier zorgt ze ervoor dat de bewoners met dementie nog zoveel mogelijk zelf kunnen doen. Meestal gaat dat goed, maar soms heeft een bewoner het niet helemaal in het hoofd. Ina laat zich dan niet van de wijs brengen en blijft met een glimlach zorgen. Benieuwd hoe ze bij ons terecht is gekomen en hoe het haar bevalt? Komt-ie!

“Wil ik wel verzorgende IG worden?”

Het toerisme in Nederland ligt nu behoorlijk op z’n gat. Maar ook drie jaar geleden was het niet makkelijk om er werk in te vinden. “Ik heb een tijdje voor Roompot gewerkt. Ik was onderdeel van het recreatieteam en vermaakte de kinderen. Dan verbleef ik een aantal dagen achter elkaar op het vakantiepark.” Maar de reistijd werd haar wat te veel. Ze wilde dichterbij huis werken en besloot te stoppen bij Roompot. “Hierna kon ik nog moeilijk werk vinden in het toerisme en ben ik gaan kijken in welke sector wél vraag was naar mensen.”

De zorg kwam op haar pad. “Ik werk graag met mensen, maar ik twijfelde eerste wel of ik verzorgende IG wilde worden.” Toen ze de omschrijving eenmaal had gelezen, kon ze niets anders concluderen dat het bij haar past. “Daarna ben ik de opleiding gaan doen.”

Vertrouwen

Inmiddels is ze een echte zorgprofessional en kwam ze eind vorige jaar Eva tegen. Ze stuurde ons gelijk een bericht. “Ik zou begin december uit dienst gaan bij mijn vorige werkgever. Ondertussen was ik nog niet echt op zoek, maar zag ik op Facebook een advertentie van Eva voorbijkomen. Ik heb direct mijn gegevens ingevuld.” Onze Paul belde Ina vervolgens om kennis te maken. “We hebben het gehad over wie ik ben, hoe ik ben en waar ik naar op zoek was.”

Paul dook direct bijna letterlijk in z’n telefoon. Op zoek naar dé organisatie voor Ina. “Paul hield me constant op de hoogte. Dat vond ik heel netjes, en het gaf vertrouwen. Ik had ondertussen nog andere sollicitaties lopen, maar omdat Paul zo proactief was, heb ik daar gezegd: ‘Wacht maar even.’ Niet veel later stelde hij mij voor bij Het Parkhuis.”

“Ik ben geen kind meer, hoor”

En daar ging ze. Met het vertrouwen van Paul en natuurlijk haar kennis en ervaring als verzorgende IG, op naar Het Parkhuis. “Ik heb het hier al helemaal naar mijn zin. De waardering die je van de bewoners krijgt is gewoon mooi. ‘Dank je wel, lieverd’, zeggen ze dan. Maar ook als ze boos zijn, merk je toch op een of andere manier dat ze niet boos zijn op ons. Ze weten dat wij het goed bedoelen.”

“De mensen zijn dementerend en wij ondersteunen bij hun zelfredzaamheid. Dan is het juist heel fijn dat ze niet vergeten hoe dingen werken. Bijvoorbeeld dat de BH ónder de kleding moet.” Om de bewoners zo goed mogelijk te benaderen, focust Ina zich op dit moment op het leren kennen van de bewoners. “Hoe beter ik ze ken, hoe beter ik ze kan helpen. Gelukkig kan ik altijd in de dossiers kijken; zo weet ik hoe ik diegene het beste kan benaderen. Toch krijg je nog wel eens te horen ‘Ik ben geen kind meer, hoor.’ Dan weet ik dat ik de volgende keer het net even anders moet aanpakken.”

Meer weten over dit onderwerp?

Neem contact op met Elyon Kingishi via 030 227 1542 of elyon@werkenbijeva.nl of solliciteer direct via het onderstaande formulier.

Neem contact op

  • Ben jij op zoek naar een nieuw avontuur in de zorg? Wil je meer weten over een vacature? Of zou je graag een potje willen sparren? Eva staat voor je klaar!

  • Wil je even bellen of langs komen op kantoor? Laat het ons weten, De koffie staat klaar! ☕

  • Sleep bestanden hierheen of
    Max. bestandsgrootte: 64 MB.