Van onopvallend naar onweerstaanbaar met een creatief CV

< terug naar nieuwsoverzicht
14 maart 2023leestijd 2 minuten

Van onopvallend naar onweerstaanbaar: hoe een creatief CV jouw potentieel benadrukt

Een CV is niet alleen noodzakelijk, maar ook een goede kans om aan een werkgever te laten zien wie je bent en wat je kunt. Het bevat een samengevat overzicht van je werkervaring, opleiding en persoonlijkheid. Een goed opgesteld CV kan doorslaggevend zijn bij het vinden van een nieuwe baan. Maar hoe zorg je ervoor dat je CV professioneel overkomt en er goed uitziet?

Wat komt erin te staan?

Allereerst is het belangrijk om je CV kort en bondig te houden, dus focus je op relevante informatie.  Dit omvat je persoonlijke gegevens, zoals naam, telefoonnummer en e-mailadres. Vermeld ook jouw interesses en een foto om een compleet beeld van jezelf te geven. Bovendien moet je de opleidingen en trainingen die je hebt gevolgd vermelden. Dit is een belangrijk aspect van je CV, omdat werkgevers hier veel waarde aan hechten.

Je werkervaring is ook belangrijk om te vermelden, omdat het laat zien welke functies je hebt gehad en hoe lang je in deze functies hebt gewerkt. Je prestaties, zoals behaalde targets, moeten ook worden opgenomen, omdat ze laten zien wat je in je vorige functies hebt bereikt. Hierbij horen de relevante vaardigheden die je hebt geleerd op die functie. Gebruik dit om te laten zien welke extra waarde jij aan de functie kunt toevoegen.

Hoe geef ik het een professionele look?

Naast de inhoud van je CV is het belangrijk dat het er professioneel uitziet. Houd het kort en bondig en zorg ervoor dat het vrij is van grammaticale en spellingsfouten. Een manier om dit te doen is door het te laten controleren in Word. Door je CV te kopiëren en naar ‘controleren’ te gaan gaat Word met je door het document om alles nog een keer te controleren. Maak ook een duidelijke indeling, zodat het makkelijk leesbaar en overzichtelijk is. Dit kan eenvoudig in Word of op websites die deze service aanbieden voor een kleine prijs of zelfs gratis.

Kortom, een goed CV bevat alle relevante informatie, is kort en bondig, vrij van fouten en heeft een duidelijke indeling. Door deze tips te volgen, kun je ervoor zorgen dat jouw CV professioneel overkomt en je kansen vergroten om uitgenodigd te worden voor een sollicitatiegesprek.

Wij van Eva weten als geen ander dat een professioneel CV het verschil kan maken. Om je te helpen tijdens jouw sollicitatieproces werken we hier samen aan om je zo het hoogst mogelijke slagingspercentage te geven. Neem snel contact met ons op als je persoonlijke begeleiding wil in het proces naar jouw nieuwe baan.

Meer weten over dit onderwerp?

Neem contact op met Freek van der Linde via 06 4053 4937 of freek@evacarrierezorg.nl of solliciteer direct via het onderstaande formulier.

Neem contact op

  • Ben jij op zoek naar een nieuw avontuur in de zorg? Wil je meer weten over een vacature? Of zou je graag een potje willen sparren? Eva staat voor je klaar!

  • Wil je even bellen of langs komen op kantoor? Laat het ons weten, De koffie staat klaar! ☕

  • Sleep bestanden hierheen of
    Max. bestandsgrootte: 64 MB.