3 Tips voor een sollicitatiegesprek

< terug naar nieuwsoverzicht
23 oktober 2023leestijd 2 minuten

Een sollicitatiegesprek gaat verder dan een simpel gesprek. Het is een kans om jezelf te presenteren aan werkgevers en om na te gaan wat een organisatie jou te bieden heeft. Door je goed voor te bereiden, kun jij je kans op succes aanzienlijk verhogen.

Lees je goed in over de organisatie

Zorg ervoor dat je uitgebreid onderzoek doet naar het bedrijf waar je solliciteert. Begrijp hun missie, visie en waar ze voor staan. Het helpt ook om de functieomschrijving grondig door te nemen om erachter te komen naar welke kwalificaties en vaardigheden ze zoeken.

Wat kan jij toevoegen met jouw kennis expertise

In een sollicitatiegesprek wil je uiteraard je kennis en expertise overbrengen. In plaats van simpelweg vaardigheden te benoemen, vertel verhalen van je ervaringen en hoe je die vaardigheden hebt toegepast. Vertel bijvoorbeeld over een moment waarop je met een lastige situatie omging of hoe je je werkgever verder hebt geholpen. Zo laat je zien hoe je een positieve impact kunt hebben in de functie waarvoor je solliciteert. Dit soort verhalen blijven bij interviewers hangen en maken een blijvende indruk!

Weten wat je graag wilt

Voordat je een sollicitatiegesprek ingaat is het belangrijk om na te denken over wat je nou écht wilt. Denk bijvoorbeeld na over wat jij wilt bereiken in je loopbaan en hoe deze functie daarin past. Ga dus je persoonlijke- en professionele doelen na. Daarnaast kun je alvast nagaan wat jij een realistisch salaris vindt. Tot slot is het belangrijk om na te denken wat jij belangrijk vindt in een organisatie. Hier kun je vragen over bedenken om deze vervolgens te stellen aan de interviewer. Zo kun je nagaan of jij en de organisatie écht een match zijn. Dit toont gelijk ook jouw betrokkenheid.

Wij van Eva snappen dat dit een spannend en belangrijk moment voor je is. Daarom staan we voor je klaar 💜 Onze recruiters houden tijdens jouw reis voortdurend contact met je en kunnen je altijd extra tips geven wanneer dit nodig is.

Meer weten over dit onderwerp?

Neem contact op met Hidde Sander via 06 5148 3910 of hidde@evacarrierezorg.nl of solliciteer direct via het onderstaande formulier.

Neem contact op

  • Ben jij op zoek naar een nieuw avontuur in de zorg? Wil je meer weten over een vacature? Of zou je graag een potje willen sparren? Eva staat voor je klaar!

  • Wil je even bellen of langs komen op kantoor? Laat het ons weten, De koffie staat klaar! ☕

  • Sleep bestanden hierheen of
    Max. bestandsgrootte: 64 MB.