Terugkeren naar het warme nest

< terug naar nieuwsoverzicht
werkdruk18 maart 2021leestijd 2 minuten

Nieuwe sfeer, nieuw personeel. Wanneer je door ziekte langere tijd uit de roulering bent geweest, wil je niets liever dan terugkeren in het warme nest van je team. Maar we horen regelmatig dat dat nest nu kil is, bewoond door anderen. Jouw geliefde werkfamilie is inmiddels uitgevlogen. Heb je het afgelopen jaar onverhoopt corona gehad of heb je door de hoge werkdruk een burn-out gehad? Grote kans dat je met dit gevoel naar je werk bent teruggekeerd.

Opeens ben jij het nieuwe gezicht

Natuurlijk ga je weer voor je cliënten aan het werk. Je maakt weer eens praatje met meneer Draaisma; zijn kleinkinderen zijn alweer gegroeid als kool. Maar wat is het fijn dat je kunt terugkeren in je oude vertrouwde team. Dat geeft je net even dat duwtje in de rug om weer vol vertrouwen aan het werk te gaan. Maar door de enorme drukte en het grote verloop van medewerkers, is jouw vertrouwde plek toch best veranderd. Het is alsof je op een nieuwe locatie met nieuwe collega’s en een compleet nieuwe werksfeer bent terechtgekomen. Opeens ben jij het nieuwe gezicht. En da’s geen fijn gevoel na een burn-out of lang herstel van corona.

Je ei kwijt kunnen

Helaas is dit een gevolg van de coronacrisis dat we steeds vaker zien. En het drukt op de zorg. Een happy zorgprofessional levert immers betere, liefdevollere zorg. Bovendien is blind vertrouwen onmisbaar voor goede, efficiënte zorg. We zien dat bij Eva ook het liefst bij onze zorgprofessionals. Daarom staan we voor je klaar om dat fijne nest weer te vinden, door allereerst te luisteren naar je verhaal, zodat jij je ei kwijt kunt.

Ik ben toch niet gek?

Dat stukje ‘rouw’ wat je nu meemaakt, begrijpen we. Je bent iets verloren waar je zo naar terug verlangde. Om je weer op weg te helpen, moedigen we je in een coachend gesprek aan om bij je werkgever aan te geven dat dit je situatie is. Dat jij niet gek bent omdat jij je nu even niet thuis voelt op de plek die je een jaar geleden wél als een tweede thuis ervaarde. Komen we tot de conclusie dat je dit nest bent ontgroeid? Dan zoeken we samen naar een nieuw thuis.

Terugkeren naar een warm nest

In het voortraject leggen we aan de manager van onze opdrachtgever uit waar je vandaan komt, wat je het afgelopen jaar is overkomen en dat jij je daardoor misschien een beetje onzeker voelt. Tegelijk spreken wij jou juist moed in. Laten we je weten, puur afgaande op je CV dat jij veel te bieden hebt, stevig in je schoenen mag staan en ruimte mag gaan innemen! Zo zorgen we samen dat het nest waarin je terechtkomt, of dit nu de bekende of een nieuwe is, heel snel weer warm, vertrouwd en comfortabel voelt. Zoals-ie hoort te zijn.

Meer weten over dit onderwerp?

Neem contact op met via of of solliciteer direct via het onderstaande formulier.

Neem contact op

  • Ben jij op zoek naar een nieuw avontuur in de zorg? Wil je meer weten over een vacature? Of zou je graag een potje willen sparren? Eva staat voor je klaar!

  • Wil je even bellen of langs komen op kantoor? Laat het ons weten, De koffie staat klaar! ☕

  • Sleep bestanden hierheen of
    Max. bestandsgrootte: 64 MB.