Ria zorgt met hart en ziel

< terug naar nieuwsoverzicht
inhaker12 mei 2020leestijd 2 minuten

Ria Bakker staat voor dag en dauw op om de mensen te voorzien van hun alledaagse zorg. Ze werk als verpleegkundige bij Kloek en haar werk is ontzettend veelzijdig. En da’s juist wat zij zo leuk vindt aan ‘t werk. Het contact met de bewoners, een arm om iemand heen slaan en de blije groet als ze op de afdeling komt. Zoals zij zelf zegt: “Dat doet mij heel goed.” Op deze internationale Dag van de verpleging richten we onze schijnwerper op deze topper in de zorg. De topper die er is voor ouderen die wat extra zorg en liefde kunnen gebruiken.

“Deze mensen hebben al zoveel moeten inleveren.”

“Ik had mijn cv online gezet en nog geen uur later kreeg ik een telefoontje van jullie. Of ik m’n persoonlijke cv wilde sturen. Vervolgens heb ik een persoonlijk gesprek met Elyon gehad en zag hij meteen de connectie met Kloek in Roosendaal.” Ria werd vijf minuten later gebeld en ‘de rest is geschiedenis’ zoals we dat dan zeggen. Sinds december vorig jaar werkt ze met veel plezier bij de zorginstellingen die kleinschalig wonen voor mensen met dementie mogelijk maakt. “Ik kan mij heel goed verplaatsen in deze doelgroep. M’n eigen moeder was dement en is een half jaar geleden overleden. Dus ik weet waar deze mensen behoefte aan hebben. Ik vind het ook zo mooi als ik met een knuffel begroet word of als ik hen naar bed breng en een kus krijg of een omhelzing. Dat maakt m’n dag écht weer goed. Deze mensen hebben al zoveel moeten inleveren. Deze ziekte is zo erg, en dat beetje wat ik dan kan geven maakt dat ik me goed voel.”

De veelzijdigheid doet haar goed

Of ze nu een dagdienst of avonddienst heeft, Ria zorgt voor structuur voor zowel de bewoners als haar collega’s. Haar dienst begint ze altijd met het lezen van de overdracht. Waarna ze al gauw met haar zorgtaken begint. Medicatie aanreiken, eten en drinken verzorgen, medische handelingen uitvoeren en zorgen dat de afspraken met bijvoorbeeld de huisarts, fysio en ergotherapeut niet in de soep lopen. “Tussendoor loop ik bij de mensen in hun kamers langs om te kijken of alles netjes is en er gewassen moet worden. Ook zorg ik voor begeleiding van leerlingen en ben ik als evv-er verantwoordelijk voor vier cliënten.” Ja, ze heeft het er maar druk mee. En de veelzijdigheid van het werk doet haar goed. In de ‘coronatijd’ moet er sowieso snel geschakeld worden: “Normaal krijgen we natuurlijk ook bezoek over de vloer, maar nu zijn de mensen toch meer aangewezen op bellen en videobellen. Daar helpen we de bewoners natuurlijk graag bij.” Je ziet het: Ria stort haar hart en ziel in haar werk. En daar zijn de bewoners – maar wij ook – haar enorm dankbaar voor!

Meer weten over dit onderwerp?

Neem contact op met Elyon Kingishi via 030 227 1542 of elyon@werkenbijeva.nl of solliciteer direct via het onderstaande formulier.

Neem contact op

  • Ben jij op zoek naar een nieuw avontuur in de zorg? Wil je meer weten over een vacature? Of zou je graag een potje willen sparren? Eva staat voor je klaar!

  • Wil je even bellen of langs komen op kantoor? Laat het ons weten, De koffie staat klaar! ☕

  • Sleep bestanden hierheen of
    Max. bestandsgrootte: 64 MB.