Nieuw zorgtalent in aantocht

< terug naar nieuwsoverzicht
motivatie28 mei 2021leestijd 2 minuten

Dat verpleegkunde een mooi beroep is, zullen velen beamen. Zorgen voor mensen, helpen bij revalidatie, helpen in het dagritme. Het is een dankbaar beroep waarin je echt het verschil maakt in iemands leven. En sinds vorig jaar is, zoals we allemaal weten, de vraag naar zorgprofessionals sterk gestegen en de werkdruk helaas hoog. Gelukkig weerhoudt dat jonge studenten niet te kiezen voor de opleiding hbo-verpleegkunde.

8.100 studenten verpleegkunde zijn in aantocht en nemen zorgzame harten mee.

In 2020 zag je een mooie reactie onder jongvolwassenen die een hbo-opleiding gingen kiezen. In het begin van dat jaar werd natuurlijk al snel duidelijk dat er veel nieuwe studenten verpleegkunde nodig zouden zijn. En toen er voor 1 mei de inschrijving voor een vervolgopleiding geregeld moest zijn, zagen we maar liefst 8.100 inschrijvingen voor de opleiding hbo-verpleegkunde. 8.100 jongvolwassenen die hun hartje willen uitdragen aan de zorg en het welzijn van mensen. En het aantal inschrijvingen is bovendien een dikke stijging van zeventien procent zien ten opzichte van het jaar ervoor!

Veel aan de kant durven zetten

Een jaar later is duidelijk geworden, als dat eerder niet al duidelijk was, hoe het rennen en vliegen is in de zorg. Met hoog ziekteverzuim en een burn-out op de loer is het niet voor iedereen weggelegd. Je moet veel aan de kant durven en willen zetten om te helpen. Om te zorgen. Dit jaar zien we niet diezelfde stijging in inschrijvingen zoals vorig jaar. Ondanks dat is er een bescheiden stijging van één procent. Maar dat is juist mooi; er zijn nog steeds veel jongeren die willen zorgen!

Helpen bij de match

Of ‘t genoeg is, is de vraag. Omdat we met z’n allen steeds ouder worden, verwacht het SER dat er komende twintig jaar 600.000 extra zorgprofessionals nodig zijn. Natuurlijk zijn dat niet alleen hbo-verpleegkundigen. Zorgbreed zijn professionals nodig. We hopen dan ook dat zij er tegen 2040 echt zijn en dat wij, ook al is het maar voor een klein aandeel, hen mogen helpen bij de match met een zorgorganisatie en zo de druk op de zorg kunnen verlichten. Voor nu en ook in de toekomst. Wij zijn Eva. We care!

Ben jij nieuw zorgtalent? Start je dan ook via Eva een carrière die echt bij jou past?

Meer weten over dit onderwerp?

Neem contact op met Elyon Kingishi via 030 227 1542 of elyon@werkenbijeva.nl of solliciteer direct via het onderstaande formulier.

Neem contact op

  • Ben jij op zoek naar een nieuw avontuur in de zorg? Wil je meer weten over een vacature? Of zou je graag een potje willen sparren? Eva staat voor je klaar!

  • Wil je even bellen of langs komen op kantoor? Laat het ons weten, De koffie staat klaar! ☕

  • Sleep bestanden hierheen of
    Max. bestandsgrootte: 64 MB.