Lagere werkdruk in zorgvilla’s

< terug naar nieuwsoverzicht
27 oktober 2023leestijd 2 minuten

Als zorgmedewerker ben je er inmiddels wel bekend mee: een hoge werkdruk. De afgelopen jaren is de werkdruk voor zorgmedewerkers alleen maar blijven toenemen.

Stijgende werkdruk

Bij Eva horen we dagelijks zorgmedewerkers die zich gestrest, vermoeid en overbelast voelen. Er is geen tijd en ruimte meer voor dingen die het werk in de zorg zo bijzonder maken, zoals een persoonlijke band opbouwen met cliënten en familie. Door de hoge werkdruk kan er zelfs tussen collega’s onderling frictie ontstaan.

Dat de werkdruk steeds groter wordt, heeft meerdere redenen. Een van de grootste redenen is het huidige personeelstekort, wat resulteert in overwerk, wat vervolgens weer leidt tot een hoger ziekteverzuim. Ondanks een recente daling van het ziekteverzuim, blijft het niveau nog steeds schrikbarend hoog in vergelijking met andere sectoren.

De positieve impact van zorgvilla’s

De werkdruk lijkt het hoogst in grotere zorginstellingen en ziekenhuizen. Gelukkig weten we bij Eva dat het ook anders kan. Zo werken veel van onze zorgmedewerkers in een zorgvilla. Deze instellingen, vaak kleinschaliger in de opzet, hebben een unieke aanpak. Niet alleen voor hun bewoners, maar ook voor hun medewerkers. Door de kleinschaligheid is er meer focus op persoonlijke zorg en op de relatie tussen medewerkers en de bewoners. Het gaat binnen een zorgvilla verder dan alleen de medische behoeften kennen. Je kent namelijk ook het levensverhaal, de hobby’s en passies van bewoners.

Door deze aanpak stijgt niet alleen de kwaliteit van de zorg, maar kunnen medewerkers ook met een plezierig gevoel naar hun werk en met een voldaan gevoel naar huis.

Voor jezelf kiezen

Ben jij ook klaar met een hoge werkdruk en wordt het tijd om voor jezelf te kiezen? Wij begrijpen jouw behoeften en bieden een luisterend oor om jouw persoonlijke situatie te begrijpen 💜 Zo kun jij uiteindelijk weer doen waar je het beste in bent: een verschil maken, voor een ander maar ook voor jezelf.

Meer weten over dit onderwerp?

Neem contact op met Merit van Riemsdijk via 06 1552 3229 of merit@evacarrierezorg.nl of solliciteer direct via het onderstaande formulier.

Neem contact op

  • Ben jij op zoek naar een nieuw avontuur in de zorg? Wil je meer weten over een vacature? Of zou je graag een potje willen sparren? Eva staat voor je klaar!

  • Wil je even bellen of langs komen op kantoor? Laat het ons weten, De koffie staat klaar! ☕

  • Sleep bestanden hierheen of
    Max. bestandsgrootte: 64 MB.