Indrukwekkende salarisboost voor de gehandicaptenzorg

< terug naar nieuwsoverzicht
13 september 2023leestijd 2 minuten

Medewerkers in de gehandicaptenzorg kunnen uitkijken naar een aanzienlijke loonsverhoging van 13,2%. Deze verhoging is voortgekomen uit onderhandelingen tussen verschillende werkgevers en vakbonden. Daarnaast zijn er andere veelbelovende veranderingen gepresenteerd.

Goed nieuws voor zorgprofessionals in de gehandicaptenzorg. Verschillende vakbonden en de Vereniging Gehandicaptenzorg Nederland (VGN) hebben na onderhandelingen veelbelovende veranderingen voor de CAO Gehandicaptenzorg gepresenteerd. Eén van de belangrijkste veranderingen, een salarisverhoging van minimaal 13,2%. De lonen stegen eerder dit jaar al met 3,2% en zijn begin deze maand verder gestegen met een verhoging van 3%. Naast een verhoging van het loon zijn er meer veranderingen. De belangrijkste punten hebben we voor je in een lijstje gezet.

  • Een loonsverhoging van 3% in 2023 en nog eens 4% in 2024.
  • De minimale reiskostenvergoeding stijgt van 8 cent naar 16 cent
  • De onregelmatigheidstoeslag (ort) wordt uitgekeerd over het volledige uurloon en geldt voor alle functies.
  • Vaste medewerkers zullen vooral krijgen bij het invullen van werkroosters.
  • De looptijd van de CAO wordt verlengd tot eind december 2024.

Loonsverhoging in fases

De loonsverhoging zal in fases gebeuren, waar de eerste verandering van 3 procent op 1 september is doorgevoerd. De volgende verhoging van 3 procent zal plaatsvinden op 1 december. In 2024 zullen de laatste twee verhogingen van 2 procent doorgevoerd worden op 1 juni en 1 december. Naast het salaris gaat ook de reiskostenvergoeding omhoog. Deze wordt verdubbelt van 8 cent naar 16 cent per kilometer.

Wijziging onregelmatigheidstoeslag

Ook verandert de onregelmatigheidstoeslag (ORT). Op dit moment geldt dit nog niet voor het merendeel van de verzorgenden en verpleegkundigen, aangezien er een bovengrens bestaat voor de ORT-uitkering. Met de nieuwe regeling komt deze bovengrens te vervallen en wordt de ORT over het volledig uurloon uitgekeerd, ongeacht de salarisschaal. In veel gevallen resulteert dit in een verhoogde ORT-uitkering. Na eerdere loonsverhogingen voor zorgmedewerkers is het goed om te zien dat het daar niet bij is gebleven, en dat er continue vooruitgang is binnen de zorgsector. Hierdoor worden zorgmedewerkers eerlijk gecompenseerd voor hun harde, maar ook waardevolle, werkzaamheden.

Kansen voor zorgmedewerkers

Dit biedt ook nieuwe kansen voor beginnend, of al ervaren, zorgmedewerkers. Als ervaren arbeidsbemiddelaar snappen we bij Eva Carrièrezorg ook dat de zorgsector nog steeds zijn uitdagingen heeft, daarom zijn wij er. Wij ondersteunen bij een soepele omarming en optimale benutting van deze veranderingen, door verder te gaan dan enkel het vullen van een vacature. Wij vinden een fijne plek waar jij je thuis voelt, je gehoord voelt en je kunt blijven ontwikkelen. We bieden uitgebreid loopbaanadvies en -begeleiding, waardoor zorgmedewerkers de ondersteuning krijgen die ze nodig hebben om te blijven groeien in hun carrière.

Zo kan ook jij gebruik maken van deze nieuwe kansen in de zorg.

Meer weten over dit onderwerp?

Neem contact op met Hidde Sander via 06 5148 3910 of hidde@evacarrierezorg.nl of solliciteer direct via het onderstaande formulier.

Neem contact op

  • Ben jij op zoek naar een nieuw avontuur in de zorg? Wil je meer weten over een vacature? Of zou je graag een potje willen sparren? Eva staat voor je klaar!

  • Wil je even bellen of langs komen op kantoor? Laat het ons weten, De koffie staat klaar! ☕

  • Sleep bestanden hierheen of
    Max. bestandsgrootte: 64 MB.