Het welzijn van zorgmedewerkers zwakt af

< terug naar nieuwsoverzicht
17 oktober 2022leestijd 2 minuten

Het welzijn van zorgpersoneel moet weer op #1 komen te staan

Het welzijn van zorgmedewerkers zwakt af

Schrikbarend genoeg is het welzijn van zorgpersoneel het afgelopen jaar hard afgezwakt. Dit terwijl zorgmedewerkers het aan het begin van de coronacrisis al zwaar hadden te verduren. Tijdens de coronacrisis werd er gelukkig veel aandacht aan hen besteed door de media en de politiek. In 2021 is deze aandacht echter weggevallen met als gevolg dat alle positieve ontwikkelingen zo goed als te niet werden gedaan. De Welzijnsmonitor van ABN AMRO geeft aan dat op alle gemeten vlakken regressie te zien is.

Ontwikkeling over het welzijn van zorgmedewerkers opgesomd 2020 – 2021

  • Persoonlijke ontwikkeling -7%
  • Gelijke kansen -11%
  • Werkprivé-balans -23%
  • Gezondheid -18%
  • Veiligheid -5%

De meest onrustbarende dalingen zijn te zien in de werkprivé-balans en in de gezondheid. De daling op specifiek deze twee vlakken zijn schrikbarend, omdat zorgmedewerkers juist hieraan veel waarde hechten.

Werkprivé-balans

Door het coronavirus zijn er gigantische achterstanden ontstaan in de zorg. Er werd van zorgmedewerkers verwacht dat zij deze achterstanden wegwerkten. De extra verwachtte inzet leidde tot een hogere werkdruk en veel overwerkuren. Dit gevolg ging ten kosten van de privésituatie van het zorgpersoneel.

Gezondheid

Zorgmedewerkers hebben een sterke emotionele betrokkenheid met hun werk. Deze betrokkenheid wordt zeer gewaardeerd, maar dit gaat ten kosten van hun emotionele buffer. Dit gebeurt voornamelijk wanneer de werkgever hen minder autonomie geeft en dat opgevolgd wordt door meer conflicten met de werkgever. De gecreëerde emotionele moeheid heeft het gevolg dat de medewerkers zich uitgeput voelen.

Een vicieuze cirkel leidt tot negatieve welzijn

Uitgeputten medewerkers hebben tijd nodig om te herstellen. Hier was echter geen tijd voor door de hoge werkdruk. De constante lange dagen zorgen voor afgezwakte gezondheid bij het personeel. Het gevolg hiervan is dat zij een vergrote kans hebben om uit te vallen. Dit heeft weer een beklemmende consequentie voor het andere zorgpersoneel. Deze twee blijven elkaar opvolgen in een vicieuze cirkel. Eva heeft als doel deze cirkel te doorbreken.

Het welzijn van zorgpersoneel moet weer op #1 komen te staan

Deze negatieve ontwikkelingen ontstaan voornamelijk op plaatsen waar je als medewerker niet goed op je plek zit. Er zijn genoeg opdrachtgevers die nog wel openstaan voor het gesprek met hun medewerkers en ook gehoor geven aan hun wensen. Voor hen geldt, “een gelukkig team, is een sterk team”. Graag helpen we jou met het vinden van deze werkplek. Zo hebben wij bijvoorbeeld leuke connecties met  zorgvilla’s.

Start jij ook via Eva een carrière die echt bij jou past?

Meer weten over dit onderwerp?

Neem contact op met Hidde Sander via 06 5148 3910 of hidde@evacarrierezorg.nl of solliciteer direct via het onderstaande formulier.

Neem contact op

  • Ben jij op zoek naar een nieuw avontuur in de zorg? Wil je meer weten over een vacature? Of zou je graag een potje willen sparren? Eva staat voor je klaar!

  • Wil je even bellen of langs komen op kantoor? Laat het ons weten, De koffie staat klaar! ☕

  • Sleep bestanden hierheen of
    Max. bestandsgrootte: 64 MB.