Genieten van de kleine dingen

< terug naar nieuwsoverzicht
werkgeluk17 december 2020leestijd 2 minuten

“Er is nog geen werkdag hetzelfde geweest sinds ik bij HilverZorg werk”, vertelt verpleegkundige Tina van de Pol. Ze werkt sinds oktober via Eva bij de zorgorganisatie voor thuis- en dagzorg in Hilversum en heeft het erg naar haar zin. Ze helpt niet alleen de bewoners met verpleegtechnische handelingen. Ze maakt ook graag een praatje met de bewoners, schrijft rapportages en onderhoudt contact met de familie. Tina vertelt over haar mooie werk.

Een typische werkdag?

“Je bent eigenlijk de zorgcoördinator voor de bewoners. De taken van een verpleegkundige lopen dan ook uiteen”, vertelt Tina. Geen werkdag is hetzelfde, maar er loopt wel een rode draad doorheen. Ze vertelt over een typische werkdag. “‘s Ochtends begin ik vaak met het rondbrengen van medicijnen. Daarna haal ik bewoners uit bed en gaan we wassen en klaarmaken voor het ontbijt. Na het ontbijt kijken we in de agenda van de bewoners. Dan moet er bijvoorbeeld bloeddruk gecontroleerd worden of heeft de bewoner een afspraak bij de kapper of fysiotherapeut.”

“Er is genoeg reuring op de dag”

Na de lunch is er een rustmoment voor de bewoners en schrijft Tina rapportages, maar ook dan staat zij voor ze klaar. “Er moeten weer medicijnen gegeven worden, ik help een bewoner bij een toiletgang en maak hier en daar een praatje. Ook gaan verschillende bewoners sporten en komt er familie langs. Er is genoeg reuring op de dag. Eind van de middag komt de avondploeg en dragen wij de dienst over.” Tina’s werk zit erop. Morgen is er weer een nieuwe dag om te zorgen!

“Positieve woorden hebben kracht”

De afwisseling, de bewoners: Tina geniet van haar werk. “Ik vind het mooi om de bewoners tevreden in de woonkamer te zien zitten. Ik vind het belangrijk dat zij het naar hun zin hebben. Dat is ook de grote uitdaging in het werk: dat zij zich thuisvoelen en de familie het fijn vindt om langs te komen”, legt ze uit. Ze vertelt snel verder. “Soms moet ik wel lachen om hoe er op elkaar gereageerd wordt. Dat je tijdens de verzorging voor de spiegel staat en er gezegd wordt: ‘Kijk zij heeft hetzelfde aan als jij’.” De kleine dingen maken haar het werk zo fijn. Zo is haar dag al helemaal gemaakt wanneer een bewoner ‘s ochtends, aan het begin van de dag, tegen haar zegt: “Ha, lieverd!” “Dan kan ik wel smelten. Positieve woorden hebben kracht.”

Meer weten over dit onderwerp?

Neem contact op met via of of solliciteer direct via het onderstaande formulier.

Neem contact op

  • Ben jij op zoek naar een nieuw avontuur in de zorg? Wil je meer weten over een vacature? Of zou je graag een potje willen sparren? Eva staat voor je klaar!

  • Wil je even bellen of langs komen op kantoor? Laat het ons weten, De koffie staat klaar! ☕

  • Sleep bestanden hierheen of
    Max. bestandsgrootte: 64 MB.