Geld maakt niet gelukkig

< terug naar nieuwsoverzicht
misstanden5 augustus 2019leestijd 1 minuten

“Inspecteurs van de Inspectie Gezondheidszorg en Jeugd (IGJ) hebben steeds vaker te maken met intimidatie en bedreigingen als zij een thuiszorgbedrijf bezoeken”, zei hoofdinspecteur Korrie Louwes onlangs in gesprek met Trouw. Sterker nog, “er worden ‘weleens’ agenten gevraagd stand-by te staan wanneer zorginspecteurs vermoeden dat er een grimmige sfeer kan ontstaan.”

Dat is best schrikken, hè? Vinden wij ook. Toch zien wij ook steeds meer partijen met slechte bedoelingen opduiken in ons werkveld. Partijen die eropuit zijn ergens een munt uit te slaan. Die geld willen binnenharken. Geld van de rijksoverheid, gemeenten en verzekeraars. In plaats van dit te investeren in goede zorg, persoonlijke begeleiding en de juiste middelen, worden enorme bedragen weggesluisd naar, tja, naar wat eigenlijk? Hoewel het personeel naar verloop van tijd ook achter het wanbeleid komt, houden ze de lippen stijf op elkaar. Uit angst én door bedreigingen en intimidatie.

Wat dit voor ons betekent? Scherp blijven, alert zijn op signalen en luisteren. Bovenal goed luisteren. Door misstanden in kaart te brengen, kunnen we samen de zorg verbeteren. Merken we toch dat we te maken hebben met een onbetrouwbare partij? Dan gaan wij het gesprek aan en maken wij melding bij onder meer de Inspectie Gezondheidszorg.

Meer weten over dit onderwerp?

Neem contact op met Paul Rullmann via 06 1588 4252 of paul@werkenbijeva.nl of solliciteer direct via het onderstaande formulier.

Neem contact op

  • Sleep bestanden hierheen of