Geen coronabonus voor externe inhuur

< terug naar nieuwsoverzicht
werkdruk2 november 2020leestijd 1 minuten

Een extraatje, de coronabonus is er voor zorgmedewerkers zoals verzorgenden, verpleegkundigen en behandelend artsen die ‘aan het front’ hebben gestaan. Een mooi gebaar natuurlijk, maar wat schetst onze verbazing? De € 1.000 coronabonus gaat aan de neus van vele duizenden extern ingehuurde zorgprofessionals voorbij! Zorginstellingen vinden de administratieve rompslomp te groot om het voor de extern inhuur aan te vragen.

Omslachtig

Natuurlijk moet je aan voorwaarden voldoen om in aanmerking te komen voor de bonus. Maar of je in loondienst, als zzp’er of als uitzendkracht werkt, maakt voor de zorgbonus niet uit. Wel is de aanvraagprocedure erg omslachtig. Alleen al voor professionals in dienst, en helemaal voor zzp’ers; zij kunnen bij meerdere instellingen werken. “Het lukt ons gewoon echt niet om midden in de tweede golf van meer dan 900 externen te achterhalen wat zij waar en wanneer deden. En dan nog controleren of de bonus ergens anders al aangevraagd is,” zoals een woordvoerder van een zorgorganisatie in het artikel van RTL Nieuws zegt.

Net zo hard

Dit zou niet een issue moeten zijn. Extern ingehuurd personeel werkt net zo hard en leveren net zulk kwalitatief werk als professionals in loondienst. Dus zorg er als zorgorganisatie voor dat ook zij die bonus krijgen!

Het had veel rompslomp gescheeld

Wat we wel jammer vinden, is dat er onnodig onderscheid gemaakt wordt. En omdat we dat niet alleen in deze situatie, maar ook in andere situaties zien, werven we graag vaste krachten voor organisaties. In dit geval had het veel administratieve rompslomp gescheeld. Bovendien is het fijn voor de professional én goed voor de continuïteit van de organisatie en haar cliënten. Hier lees je wat wij voor jouw organisatie kunnen beteken.

Lees hier het nieuwsartikel van RTL Nieuws.

Meer weten over dit onderwerp?

Neem contact op met Elyon Kingishi via 030 227 1542 of elyon@werkenbijeva.nl of solliciteer direct via het onderstaande formulier.

Neem contact op

  • Ben jij op zoek naar een nieuw avontuur in de zorg? Wil je meer weten over een vacature? Of zou je graag een potje willen sparren? Eva staat voor je klaar!

  • Wil je even bellen of langs komen op kantoor? Laat het ons weten, De koffie staat klaar! ☕

  • Sleep bestanden hierheen of
    Max. bestandsgrootte: 64 MB.