Eva steunt Support Casper

< terug naar nieuwsoverzicht
inhaker3 februari 2021leestijd 2 minuten

Ken je Support Casper? Zo ja, dan weet je hoe belangrijk deze campagne is voor onderzoek naar alvleesklierkanker. En dan begrijp je vast ook waarom wij hebben besloten hen te steunen! Ken je ze nog niet? Laat ons jou dan vertellen wat zij doen en waarom dat o zo belangrijk is.

Casper van Eijck

Support Casper is de campagne van de Stichting Overleven met Alvleesklierkanker (OAK) en financiert baanbrekend wetenschappelijk onderzoek naar de ontwikkeling van innovatieve behandelmethoden voor alvleesklierkanker. Ze zetten onder andere in op verschillende oncolytische virussen in combinatie met immunotherapie. Best vernuftig. En de naam? Die komt van professor Casper van Eijck. Hij is al dertig jaar als specialist verbonden aan het Erasmus MC. Zijn missie: ‘t vinden van een behandeling voor alvleesklierkanker.

Verwoestende ziekte

Goede behandeling is van levensbelang. Alvleesklierkanker is namelijk de op één na dodelijkste vorm van kanker. Iedere dag overlijden er acht mensen aan deze verwoestende ziekte. Jaarlijks krijgen 3.000 Nederlanders de diagnose en 93% van de patiënten sterft binnen een half jaar. Verschrikkelijk! Je begrijpt dus wel waarom financiering van onderzoek zo belangrijk is. Het goede nieuws is dat de campagne sinds 2015 al € 12 miljoen van donateurs met ‘t hart op de juiste plaats heeft ontvangen. Maar dat is nog maar het begin.

Langer in leven blijven

Onze steun komt daarbij! Zoals gezegd, is er genoeg reden. Maar er is ook een intrinsieke motivatie: “Als ondernemers bouwen we mee aan de samenleving. We creëren meerwaarde, werkgelegenheid. Ik vind het belangrijk dat we namens Eva ook iets terug doen voor de maatschappij, en dat in de sector waarin wij actief zijn: de zorg. Alvleesklierkanker kwam voor ons ook dichtbij. De vader van Alexander (mede-eigenaar Eva, red.) overleed eraan. We steunen Support Casper zodat er in 2030 effectieve en betaalbare medicijnen geproduceerd kunnen worden, waardoor patiënten langer in leven blijven en zich minder ziek voelen”, vertelt Elyon.

Hoe steunen wij Support Casper?

Simpel, voor iedere zorgheld die wij bij een organisatie plaatsen, doneren wij een vast bedrag aan de campagne. Aan het eind van het jaar kijken we hoeveel duiten we in ‘t zakje hebben gedaan en overhandigen wij de cheque met het opgehaalde bedrag aan Support Casper!

Sta jij nu ook te trappelen om je steentje bij te dragen? Dat kan! Via hun website kun je eenmalig of maandelijks doneren, of zelf in actie komen!

Meer weten over dit onderwerp?

Neem contact op met Elyon Kingishi via 06 2552 2333 of elyon@werkenbijeva.nl of solliciteer direct via het onderstaande formulier.

Neem contact op

  • Sleep bestanden hierheen of