De zorg in zomertijd

< terug naar nieuwsoverzicht
werkdruk5 september 2019leestijd 2 minuten

Zonnetje en soms (misschien iets te vaak) een buitje, terrasje, strandhangen, cocktailtje of met een goed boek in de tuin: dat was onze oer-Hollandse zomer! “Hup, met die billen in het zand en genieten maar”, riepen we ‘t liefst van de daken. “Of wacht, ben je misschien werkzaam in de zorg?” ‘Bijna helft verpleegkundigen en verzorgenden voelt hogere werkdruk in zomer’, schreef nu.nl in juli. Wij kunnen dat alleen maar onderstrepen.

Ook bij onze opdrachtgevers en collega’s kon het juist flink stormen in de zomermaanden. Het was druk, té druk. Wat dat voor Eva Carrièrezorg betekende? Gas erop! Er vol voor gaan om zoveel mogelijk gaten op te vullen en onze opdrachtgevers te helpen met hun planning. Kijk, natuurlijk betekende dit ook dat wij juist in de zomermaanden resultaat behaalden. Wij konden ons steentje bijdragen, zorgverleners ondersteunen en problemen oplossen. Daar kregen we flink wat waardering voor en dat voelde fijn! Maar we maken ons ook zorgen, zelfs nu de zomerperiode achter ons ligt. Want, eerlijk is eerlijk, er is een structureel probleem. Er wordt gesproken over een vermindering van de bedden of zelfs het helemaal sluiten van afdelingen. Om ’t nog zwak uit te drukken: dat is niet best.

Wij zijn er voor jou

“Wat een treurige bedoening”, horen we je al denken. Wacht, er is hoop! Laatst nog vertelde een zorgmanager dat hij, na een periode van reorganiseren, nu weer een stijgende lijn zag. Weer rust, ademruimte, groei. “Maar wat zouden jullie kunnen doen om de boel weer op de rit te krijgen, dan?” Vroeg een andere zorgprofessional laatst. Stiekem worden wij alleen maar heel blij van die vraag. Zo verandert onze rol van ‘simpelweg personeel plaatsen’, naar die van serieuze gesprekspartner die structurele oplossingen kan bieden. Die niet alleen de pleisters heeft om het bloeden te stoppen, maar ook de kennis in huis heeft om de pijn te verzachten. Of zelfs de wond te voorkomen. Wij zijn er voor jou. Niet alleen om die openstaande vacature te vullen, maar ook om je te ondersteunen, met je mee te denken, je te adviseren. Niet alleen in de zomer, maar altijd. Wij zijn Eva. We care. Maar dat is niet het enige: We share.

De cocktail staat koud

Wil je weten wat wij voor jou kunnen betekenen? Klop gerust aan, de koffie staat klaar (of een cocktail, mocht je dat zomergevoel ook in de herfst vast willen houden)!

Meer weten over dit onderwerp?

Neem contact op met via of of solliciteer direct via het onderstaande formulier.

Neem contact op

  • Ben jij op zoek naar een nieuw avontuur in de zorg? Wil je meer weten over een vacature? Of zou je graag een potje willen sparren? Eva staat voor je klaar!

  • Wil je even bellen of langs komen op kantoor? Laat het ons weten, De koffie staat klaar! ☕

  • Sleep bestanden hierheen of
    Max. bestandsgrootte: 64 MB.