De Nadelen van ZZP’ers in de Zorg

< terug naar nieuwsoverzicht
13 november 2023leestijd 2 minuten

Bij Eva Carrièrezorg zien we de voortdurende veranderingen en uitdagingen die de zorg met zich meebrengt.

Recentelijk heeft de zorgsector, in overleg met de ministeries van VWS, Financiën, en Sociale Zaken en Werkgelegenheid, een belangrijke stap gezet om het aantal zzp’ers in te perken vanaf januari 2024. Er komt nieuwe wetgeving om de schijnzelfstandigheid in de zorg tegen te gaan. Helaas is dit besluit door een nieuw wetsvoorstel uitgesteld tot waarschijnlijk oktober 2024.  Dit besluit benadrukt wel een gedeelde bezorgdheid: de noodzaak om de kwaliteit van zorg te verbeteren en de kosten te beheersen.

De Nadelen van ZZP’ers in de Zorg

Zzp’ers zijn vaak een snelle oplossing voor personeelstekorten, maar dit komt met een prijs. De afhankelijkheid van zzp’ers in de zorg heeft geleid tot hogere werkdruk voor vaste werknemers, stijgende kosten, en een blijvende behoefte aan personeel. Door de nieuwe regelgeving zullen zzp’ers aan strenge kwaliteitseisen moeten voldoen en zal er een limiet komen op het aantal uren en maanden dat een zzp’er voor een opdrachtgever mag werken. Ook moet een zzp’er minimaal twee opdrachtgevers hebben. 

Een Positieve Wending 

Bij Eva Carrièrezorg zien we deze ontwikkeling als een kans om te werken aan een stabielere en toekomstbestendige zorgsector. We geloven in het opbouwen van langdurige werkrelaties en het werven van vaste krachten voor onze opdrachtgevers. 

Wij kiezen bewust niet voor de inzet van zzp’ers. Onze focus ligt op het creëren van langdurige relaties tussen zorgprofessionals en organisaties. Door innovatieve wervingsmethoden en het bieden van persoonlijke aandacht kunnen we de juiste (langetermijn) matches creëren tussen zorgprofessionals en organisaties. 

Conclusie

Het verminderen van zzp’ers in de zorgsector is een complexe maar noodzakelijke beweging naar kwaliteitsverbetering en kostenbesparing. De zorgsector verdient een duurzame personeelsvoorziening die bijdraagt aan de continuïteit en de kwaliteit van zorg. Eva Carrièrezorg zet zich in voor deze visie, elke dag opnieuw. Samen bouwen we aan betere zorg, en dat is precies wat de toekomst van zorg nodig heeft. 

Ook meebouwen aan de toekomst van de zorg? Neem vrijblijvend contact met ons op en dan helpen wij ook jou aan een nieuwe uitdaging voor de lange termijn.

Meer weten over dit onderwerp?

Neem contact op met Merit van Riemsdijk via 06 1552 3229 of merit@evacarrierezorg.nl of solliciteer direct via het onderstaande formulier.

Neem contact op

  • Ben jij op zoek naar een nieuw avontuur in de zorg? Wil je meer weten over een vacature? Of zou je graag een potje willen sparren? Eva staat voor je klaar!

  • Wil je even bellen of langs komen op kantoor? Laat het ons weten, De koffie staat klaar! ☕

  • Sleep bestanden hierheen of
    Max. bestandsgrootte: 64 MB.