Ben jij zuinig op je zorgprofessional?

< terug naar nieuwsoverzicht
15 mei 2020leestijd 2 minuten

Bij Eva kunnen we op onze zorgprofessionals bouwen. Zij zijn de pilaren, ‘t fundament van onze organisatie. Jouw huis is immers ook op een goed fundament gebouwd, anders zakt ‘ie als een kaartenhuis in elkaar. Willen we als organisatie blijven groeien, en bovenal goede zorg leveren, dan moeten we investeren in onze medewerkers. Net als een huis, heeft je organisatie en je personeel ‘onderhoud’ nodig. Ben jij ook zo zuinig op jouw medewerkers?

Met de twinkeling in de ogen

Hoe vaak horen we tegenwoordig: “We hebben geen tijd of geld om je nu een opleiding aan te bieden.” Herkenbaar? En dat terwijl bij jouw medewerker de wens om door te groeien binnen je organisatie of om zich juist te verdiepen in datgene waar hij of zij al goed in is, enorm is. Hier halen ze voldoening uit, ze krijgen er een energieboost van. En van die energie lopen ze stralend en met die twinkel in de ogen rond. Ze steken anderen aan met die positieve vibe, maar ook met nieuwe kennis en kunde!

Geef je medewerkers de ruimte om zich te ontplooien

Bij Eva zien we die waarde van onze zorgprofessionals. Zij zijn immers de handen aan het zorgbed. Zijn zij happy? Dan kunnen we als organisatie groeien. Dus geef je medewerkers de ruimte om zich te ontplooien. Geef ze die kans om vanuit hun diepste drijfveren zich in te zetten en zo hun ware competenties te vergroten. Zet in op positiviteit. Betrek je ze in de organisatie. En reken maar dat jouw medewerker zich hierdoor gezien en gehoord voelt!

Lekkerder in je vel? Betere inzet

Prikkel je hun diepste eigen drive? Dan stroom het geleerde – de kennis en kunde – vanzelf terug in de organisatie. En de medewerker zit ook nog eens veel lekkerder in zijn of haar vel. Wat je weer terugziet in zijn of haar inzet. Uit onderzoek blijkt bovendien, wanneer je goed voor je personeel zorgt – in ze investeert – ze langer bij je blijven.

Teamspirit

Investeren in je werknemers. Maar beperk je niet tot één medewerker, pak het hele team bij de hand. En geef zo een boost aan de teamspirit! Reken maar dat die tevreden medewerker betere zorg levert, dan ooit tevoren. En je kunt je voorstellen dat je patiënt of cliënt nu nóg meer uitkijkt naar de komst van jouw zorgprofessional!

Meer weten over dit onderwerp?

Neem contact op met Channa Visser via 06 1588 4252 of channa@evacarrierezorg.nl of solliciteer direct via het onderstaande formulier.

Neem contact op

  • Sleep bestanden hierheen of