7 Tips om je voor te bereiden op je sollicitatie

< terug naar nieuwsoverzicht
21 december 2022leestijd 3 minuten

Solliciteren kan soms stressvol zijn, maar met deze tips kun je het proces beter navigeren en jezelf op de best mogelijke manier presenteren. Blijf jezelf ontwikkelen, maak gebruik van je netwerk en blijf solliciteren. Als je deze stappen volgt, zul je succesvol zijn in het vinden van een baan die bij je past.

Tips voor jouw sollicitatie

Het sollicitatieproces gaat niet iedereen even gemakkelijk af. Veel mensen zijn daarom onzeker over die periode. Ze weten niet waar ze precies moeten beginnen en wat ze moeten doen als ze eenmaal op gesprek mogen komen. Gelukkig zijn er een aantal tips en tricks die jij kan gebruiken om jezelf op de best mogelijke manier te presenteren. Mocht je na deze tips geïnspireerd zijn of nog vragen hebben dan komen we graag met je in contact.

 1. Start op tijd met jezelf oriënteren binnen de arbeidsmarkt. Er is namelijk niks vervelender dan hals overkop moeten zoeken naar een nieuwe baan. In deze periode kan jij je gericht oriënteren, je cv updaten en oefenen voor sollicitatiegesprekken. Door deze voorbereidingen voel je je op je gemak tijdens je gesprek waardoor het een succes zal gaan worden.
 2. 📝 Zorg dat je cv actueel is. Je cv is een korte samenvatting van je carrière die als doel heeft om werkgevers jouw ervaringen in 1 opslag te laten zien. Dit is een van de eerste momenten om jezelf te introduceren. Laat hierom je cv aansluiten op het vakgebied van de werkgever en gebruik passende vaktaal.
 3. 📞 Schakel een recruiter in. Je kan door alle openstaande vacatures het spoor bijster worden. Een recruiter kan je op een menselijke manier helpen om je op het juiste pad te brengen. Door goed naar jouw wensen te luisteren kunnen ze je vaak plaatsen bij een werkgever die echt bij jou past. Vaak hebben zij interne contacten bij werkgevers waardoor je een makkelijke zij-ingang in het bedrijf hebt.
 4. 🔎 Vind informatie over het bedrijf. Voorafgaand aan je sollicitatiegesprek moet je weten wat voor bedrijf je tegenover je hebt. Op hun website staat wat ze doen, waarom ze het doen en voor wie ze het doen. Deze informatie helpt je om een beeld te krijgen van het bedrijf en al van te voren te zien of het bedrijf bij je past. Ook kan je je vragen voorbereiden die je waarschijnlijk wil stellen tijdens de sollicitatie.
 5. 🤵‍♀️ Neem een professionele houding aan. Een eerste indruk is namelijk lastig om te vormen. Zorg ten eerste dat je punctueel bent door je afspraken na te komen. Weest stipt op tijd op je sollicitatie zodat de ander niet op je hoeft te wachten. Kleed je ook representatief in nette kleren die passend zijn voor een eerste ontmoeting.
 6. 🔥 Wees gepassioneerd. Toon je enthousiasme aan de opdrachtgever. Hiermee laat je zien dat je passie hebt voor je toekomstige werk. Een goede manier is om een aantal van je relevante ervaringen te vertellen of goed door te vragen tijdens het gesprek.
 7. 🤝 Blijf solliciteren. Het kan soms lastig zijn om een baan te vinden. Er kan veel concurrentie zijn en zelfs de beste kandidaten vissen door domme pech wel eens achter het net. Blijf je moed hoog houden en schakel desnoods professionals in om je te helpen. Recruiters helpen je graag en het kost je niks.

Heb je nog wat hulp nodig?

Solliciteren kan soms stressvol zijn, maar met deze tips kun je het proces beter navigeren en jezelf op de best mogelijke manier presenteren. Blijf jezelf ontwikkelen, maak gebruik van je netwerk en blijf solliciteren. Als je deze stappen volgt, zul je succesvol zijn in het vinden van een baan die bij je past.

 

Meer weten over dit onderwerp?

Neem contact op met Thalina Kuiper via 06 1146 0217 of thalina@evacarrierezorg.nl of solliciteer direct via het onderstaande formulier.

Neem contact op

 • Ben jij op zoek naar een nieuw avontuur in de zorg? Wil je meer weten over een vacature? Of zou je graag een potje willen sparren? Eva staat voor je klaar!

 • Wil je even bellen of langs komen op kantoor? Laat het ons weten, De koffie staat klaar! ☕

 • Sleep bestanden hierheen of
  Max. bestandsgrootte: 64 MB.