Wat kan Eva voor jouw organisatie betekenen?

“Wij willen gewoon de zorg nóg beter maken. Op alle gebieden en in alle facetten.” Het is niet alleen jouw hoofddoel, ook dat van ons. En van nog veel meer zorgorganisaties. Een doel dat we samen absoluut na moeten streven. Maar met ruim vijfentwintig jaar ervaring weten wij inmiddels ook dat de weg naar dat doel niet zo geplaveid is als we soms hopen. Eva helpt jou over alle drempels. Misschien heeft jouw organisatie behoefte aan extra kennis of gespecialiseerde hulp, loop je door ziekte-uitval, reorganisatie of een fusie tegen een tekort aan personeel aan of heb je een luisterend oor of advies nodig. Eva is dé sparringpartner, vertrouwenspersoon en coach voor alle lagen van jouw organisatie. Bovendien hebben wij een flink aantal deskundige interimmers in huis die hun kennis graag met je willen delen.

Meer informatie

Uitgelichte
vacatures

Consulent Beschermd Wonen

Maatschappelijk betrokken, omgaan met verschillende doelgroepen, kennis van de WMO. Dit zegt precies wie je bent. Jij bent het eerste aanspreekpunt, je staat voor de mensen klaar, je biedt ondersteuning. Geen dag en geen cliënt is hetzelfde. En dat maakt jouw werk uitdagend, dat geeft jou energie!

DrentheFrieslandGroningen28 - 36 uur

Verpleegkundige in de wijk (mbo-v)

Verband verwisselen hier, bloeddruk meten daar. Jij bent altijd onderweg om mensen in hun eigen huis te verzorgen. Geen dag, en geen bakje koffie, is hetzelfde. En juist dat geeft jou energie!

Bilthoven24 - 28 uur

Verpleegkundige
(hbo-v)

Wij dagen jou uit om PRA Health Sciences, die wereldwijd wetenschappelijk onderzoek doet naar de werking van geneesmiddelen, te ondersteunen bij de uitvoering van de onderzoeken. Je steentje bijdragen aan de ontwikkeling van onze medicatie? Solliciteer!

Groningen16-24 uur

Doktersassistent

PRA Health Sciences heeft jouw hulp heel hard nodig om al onze ontzettend belangrijke geneesmiddelen te ontwikkelen. Ben jij klaar voor een nieuw avontuur? Grijp deze kans!

Groningen16-24 uur

Gz-psycholoog

Kijk, met zoveel vacatures in de aanbieding is het niet de vraag óf je voor onze opdrachtgever aan de slag wilt, de vraag is waaróm je het avontuur met onze opdrachtgever moet aangaan. Nou, da’s niet zo moeilijk. Wij zouden zeggen: lees vooral verder!

Boschoord32 - 36 uur

Ambulance–
verpleegkundige

Een minuutje, meer heb jij niet nodig om de ambulance in te duiken als de pieper gaat. A1-rit? Kom maar op. Larynxmasker, tube, ECG? Jij redt je er wel mee. Sterker nog: jij vindt dit het allermooiste dat er is.

AmsterdamDen HaagRotterdamUtrecht8 - 36 uur

Kwaliteits–
verpleegkundige

Jij weet als geen ander hoe de zorg onder druk staat vandaag de dag. En juist, dáárom hebben we jouw kennis, expertise en ervaring is van levensbelang voor de kwaliteit van de zorg. Ben jij de nieuwe kwaliteitsverpleegkundige van onze opdrachtgever? Solliciteer nu!

Utrecht24 – 36 uur

Wond–
verpleegkundige

Wonden beoordelen, verzorgen en genezen – jij doet niets liever. En als je dan ook nog een rol kunt spelen in het wondbeleid van een organisatie, nou dan heb jij je droombaan gevonden. Toch? Dus hup, grijp deze kans!

AmsterdamUtrechtZierikzee28 - 32 uur

Operatieassistent

Net als Messi een goede assist nodig heeft om te scoren, heeft een chirurg een goede operatieassistent nodig om te slagen. Kun jij de chirurg van onze opdrachtgever die perfecte pass geven?

AmsterdamDen HaagRotterdamUtrecht24 – 36 uur

Sociotherapeut

Je moet ‘t maar kunnen: patiënten begeleiden die een ernstig delict gepleegd hebben. Daar is flink wat moed, weerbaarheid, daadkracht en bovenal gedrevenheid voor nodig. Eigenschappen die jij van jouw lijst kunt vinken? Komt dat nou net lekker uit!

AmsterdamHelmond0 – 36 uur

Verpleegkundige niveau 4

Het zou toch wat zijn hè, als je jouw eigen voordeur kon dichtslaan en vervolgens weer thuiskomt op je werk. Een warme, fijne plek waar jij, samen met collega’s, bewoners helpt, ondersteunt, verlicht én als ‘t even kan een lach op hun gezicht tovert.

AmsterdamHeerenveenUtrechtZierikzeeZwolleFulltimeParttime

Sociotherapeutisch medewerker

Je moet ‘t maar kunnen: patiënten begeleiden die een ernstig delict gepleegd hebben. Daar is flink wat moed, weerbaarheid, daadkracht en bovenal gedrevenheid voor nodig. Eigenschappen die jij van jouw lijst kunt vinken? Komt dat nou net lekker uit!

Helmond0 – 36 uur

Verzorgende IG

Ben jij verzorgende IG en wil jij onze opdrachtgever ondersteunen bij een fijn, gezellig Amsterdams ‘thuis’? Wij beloven je dat je met open armen wordt ontvangen. Solliciteer nu! 

AmsterdamUren in overleg
Bekijk alle vacatures

Waarom kiezen voor Eva?

Eva kijkt niet alleen naar jouw organisatie, maar ook naar alle gezichten daarachter. Zonder enthousiaste, gedreven en bekwame werknemers kan jouw zorgorganisatie immers niet bestaan. Wij geloven dat jouw personeel pas goed zorg kan verlenen, als er ook goed voor hen wordt gezorgd. Eva helpt daarbij. Van het geven van advies, het aanbieden van trainingen, het inzetten van tijdelijk of vast personeel tot een flink potje sparren tijdens een kopje koffie – door jou te ontzorgen zorgt Eva ervoor dat jij je kunt richten op wat er echt toe doet: het behalen van de doelstellingen van jouw organisatie.

Bakje
koffie
doen?

voorwaarden

Meer
informatie

Eva ontdekt talent

Bij ons is de vraag nooit óf iemand talent heeft, maar wat dat talent dan is. Samen gaan we niet alleen op zoek naar het talent binnen jouw organisatie dat al aanwezig is, maar ook naar het talent dat nog mist. Of dat nog niet optimaal wordt benut. Dat kan alleen door elkaar écht te leren kennen. Alleen als je weet waar talent schuilgaat, krijgt het de kans om te groeien en bloeien. Door optimaal gebruik te maken van elkaars talenten en jouw medewerkers de kans te geven zich te ontplooien, kun je als organisatie prachtige resultaten behalen. Samen voor de beste zorg. “Maar waar vinden we getalenteerde zorgprofessionals?” Daarvoor hebben we verschillende methodes:

Search

Natúúrlijk is een gezonde, fijne zorgomgeving van belang. Net zoals de juiste middelen om goede zorg te verlenen. Maar het belangrijkste om jouw zorgorganisatie tot een succes te maken, zijn gedreven, enthousiaste en getalenteerde medewerkers. Eva werkt ontzettend hard en vol passie aan het vergroten van haar teams en opdrachtgevers. Met ons inmiddels uitgebreide netwerk en dankzij onze jarenlange ervaring binnen het werkveld, waardoor we de ‘zorgwereld’ als geen ander kennen, weten we zeker dat we jouw organisatie kunnen helpen met een geschikte kandidaat.

Interim management

“En wie moet dat project dan nu dragen?” vroeg een opdrachtgever onlangs ietwat in paniek. Door ziekte van een zorgmanager liep de zorgorganisatie plots tegen een personeelstekort aan. Ons antwoord? Interim management. Als je organisatie om welke reden dan ook – door een personeelstekort, reorganisatie, een nieuw project, zwangerschapsverlof of omdat er bijvoorbeeld behoefte is aan meer kennis – (tijdelijk) versterking nodig heeft, kan interim management een goede oplossing zijn. En laten wij nou net een flink aantal interimmers geselecteerd hebben, waar je als vanzelf een buiginkje voor maakt. Van interim zorgmanagers tot interim GZ psychologen of interim directieleden – stuk voor stuk bevlogen, deskundige zorgprofessionals met specifieke vaardigheden die al meermaals bewezen hebben dat ze met hun kennis en ervaring de zorg naar een hoger niveau kunnen tillen. Maar het begint natuurlijk allemaal bij jouw ‘zorgvraag’. Waar heb jij behoefte aan? Waar ben jij naar op zoek? Tijdens een persoonlijk gesprek gaan we samen met jou op zoek naar een geschikte kandidaat. Daarbij kijken we niet alleen naar de kennis en ervaring van een interimmer, maar ook naar de karaktereigenschappen en identiteit van de interimmer en of dit overeenstemt met jullie bedrijfscultuur. Is er een match? Yes! Wij zorgen voor de administratieve afhandeling en de interimovereenkomst. En natuurlijk blijven wij ook tijdens de opdracht betrokken.

Assessment Center

Wat drijft jou nou eigenlijk? Waarom doe je de dingen zoals je ze doet? Toegegeven, Eva is stiekem een nieuwsgierig aagje. Máár alleen door de diepste drijfveren van jouw organisatie te achterhalen en te ontdekken wie de gezichten achter jouw medewerkers zijn, kunnen we jou goed adviseren en coachen. Hebben we scherp wat jouw talenten, drijfveren, capaciteiten en vaardigheden zijn? Of die van je organisatie? Dan kunnen we onderzoeken waar ontwikkelingsmogelijkheden liggen en samen toewerken naar jouw stip op de horizon. Kortom: jouw intrinsieke motivatie is de start van onze reis samen en ligt aan de basis van ons coachingstraject. Ons assessment center omvat onder meer een selectie-assessment, waarmee we inzicht krijgen in het functioneren van (potentiële) werknemers, een ontwikkelassessment, waarbij we zorgprofessionals kritisch naar zichzelf laten kijken, een loopbaanassessment om de kwaliteiten en talenten van een werknemer in kaart te brengen en een drijfverenanalyse.

Eva selecteert talent

Zo, we hebben al flinke stappen gezet samen. We weten wat we willen, hebben onze doelen geformuleerd en ontdekt welke talenten er zijn én welke talenten jij nog mist in je organisatie. Nu wordt het tijd om op zoek te gaan naar de gouden match. Kijk, natuurlijk is het fijn als een kandidaat precies díe competenties heeft waar jij behoefte aan hebt. Maar wij vinden het minstens zo belangrijk dat een kandidaat jouw drijfveren deelt, dezelfde ‘bedrijfsnormen- en waarden’ heeft en qua persoonlijkheid past in jouw team. Om het talent dat het best bij jou past te selecteren, maken we gebruik van de volgende hulpmiddelen:

Search

Eva werkt ontzettend hard en vol passie aan het vergroten van haar teams en opdrachtgevers. Dankzij onze jarenlange ervaring binnen het werkveld, waardoor we de ‘zorgwereld’ als geen ander kennen, en onze proactieve houding, hebben we een uitgebreid netwerk opgebouwd met deskundige, gedreven professionals uit alle facetten van de zorg. Wij weten dan ook zeker dat we jouw organisatie kunnen helpen met een geschikte kandidaat.

Interim management

“Maar wie moet dat project dan nu dragen?” vroeg een opdrachtgever onlangs ietwat in paniek. Door ziekte van een zorgmanager liep de zorgorganisatie plots tegen een personeelstekort aan. Ons antwoord? Interim management. Als je organisatie om welke reden dan ook – door een personeelstekort, reorganisatie, een nieuw project, zwangerschapsverlof of omdat er bijvoorbeeld behoefte is aan meer kennis – (tijdelijk) versterking nodig heeft, kan interim management een goede oplossing zijn. En laten wij nou net een flink aantal interimmers geselecteerd hebben waar je als vanzelf een buiginkje voor maakt. Van hbo tot wo+, het zijn stuk voor stuk bevlogen, deskundige zorgprofessionals met specifieke vaardigheden die ons (en organisaties) al meermaals bewezen hebben dat ze met hun kennis en ervaring de zorg naar een hoger niveau kunnen tillen. Maar het begint natuurlijk allemaal bij jouw ‘zorgvraag’. Waar heb jij behoefte aan? Waar ben jij naar op zoek? Tijdens een persoonlijk gesprek gaan we samen met jou op zoek naar een geschikte kandidaat. Daarbij kijken we niet alleen naar de kennis en ervaring van een interimmer, maar ook naar de karaktereigenschappen en identiteit van de interimmer en of dit overeenstemt met jullie bedrijfscultuur. Is er een match? Yes! Wij zorgen voor de administratieve afhandeling en de interimovereenkomst. En natuurlijk blijven wij ook tijdens de opdracht betrokken.

Assessment Center

Wat drijft jou nou eigenlijk? Waarom doe je de dingen zoals je ze doet? Toegegeven, Eva is stiekem een nieuwsgierig aagje. Maar alleen door de diepste drijfveren van jouw organisatie te achterhalen en te ontdekken wie de gezichten achter jouw medewerkers zijn, kunnen we jou goed adviseren en coachen. Hebben we scherp wat jouw talenten, drijfveren, capaciteiten en vaardigheden zijn? Of die van je organisatie? Dan kunnen we onderzoeken waar ontwikkelingsmogelijkheden liggen en samen toewerken naar jouw stip op de horizon. Kortom: jouw intrinsieke motivatie is de start van onze reis samen en ligt aan de basis van ons coachingstraject. Ons assessment center omvat onder meer een selectie-assessment, waarmee we inzicht krijgen in het functioneren van (potentiële) werknemers, een ontwikkelassessment, waarbij we zorgprofessionals kritisch naar zichzelf laten kijken, een loopbaanassessment om de kwaliteiten en talenten van een werknemer in kaart te brengen en een drijfverenanalyse.

Eva zet talent in

We staan op de parkeerplaats. Jouw nieuwe personeelslid (of leden), jij en Eva. Alleen de boel nog inladen en dan kunnen we gaan. Maar wacht, voordat we met 120 kilometer per uur over de weg scheuren, is het goed om de route te bepalen. De belangrijkste vraag is hoe we het beste uit een zorgprofessional kunnen halen en hoe we zijn of haar talent zo goed mogelijk aanspreken. En minstens zo belangrijk: wat kunnen we doen om dat unieke talent nog verder te ontwikkelen? Kortom: samen met jou proberen we ervoor te zorgen dat een zorgprofessional niet alleen doet wat moet, maar ook waar hij of zij echt goed in is. Bovendien bekijken we op organisatieniveau of jij voor een korte of langere periode talent nodig hebt en naar mogelijke opvolging van talent. Door actief mee te denken, het gesprek aan te gaan, de mogelijkheden te onderzoeken en talent te benutten in plaats van ‘alleen’ aan het werk te zetten, kun je al het talent bundelen en het beste uit je onderneming halen. Met welke arbeidsvorm komt jouw talent het best tot zijn recht? Lees snel verder!

Detachering

Eigenlijk is detachering niets anders dan ‘uitlenen’. Een zorgprofessional is bij ons in dienst, staat bij ons onder contract, maar gaat (tijdelijk) voor jou aan de slag. Voor zorgprofessionals is het goed om uit ons grote netwerk van ziekenhuizen, verpleeghuizen, klinieken en apotheken te ‘kiezen’ en ervaring op te doen bij verschillende gerenommeerde opdrachtgevers, maar ook voor organisaties kan detachering de perfecte oplossing zijn. Eerlijk is eerlijk, het opstellen van die personeelsadvertentie, het beoordelen van de sollicitatiebrieven, de interviews met mogelijke kandidaten: het is nogal een klusje. Kies je voor detachering, dan zit er binnen de kortste keren een deskundige, bevlogen zorgprofessional op de juiste plek. Wij hebben al het ‘voorwerk’ alvast voor je gedaan. Het enige dat jij hoeft te doen is te profiteren van de nieuwe, frisse blik van jouw gedetacheerde werknemer die al een vracht aan waardevolle kennis binnengehengeld heeft bij verschillende zorginstellingen waar jij de vruchten van kunt plukken.

 

Werving en selectie

Kies je voor werving en selectie? Ook dan nemen we je de hele selectie- en sollicitatieprocedure uit handen. Met jouw opdracht in ons achterhoofd gaan wij voor jou op zoek naar de perfecte match. Het verschil is dat dat wij die perfecte match vervolgens ‘bemiddelen’ naar jou. De kandidaat komt via ons bij jullie in dienst. Wij zouden zeggen: profiteer vooral van ons grote netwerk en korte lijnen!

Interim management

Wij hebben een flink aantal interimmers in ons team waar je als vanzelf een buiginkje voor maakt. Van interim teamleiders tot interim zorgmanagers of interim directieleden – stuk voor stuk bevlogen, deskundige zorgprofessionals met specifieke vaardigheden, die al meermaals bewezen hebben dat ze met hun kennis en ervaring de zorg naar een hoger niveau kunnen tillen. En de administratieve rompslomp? Daar hoef jij je geen zorgen om te maken.

Eva ontwikkelt talent

“Door te investeren in jezelf, investeer je in de zorg”, is zo’n uitspraak die je zomaar eens op een tegeltje in een van onze toiletten terug zou kunnen vinden. ‘Uitgeleerd’, bestaat die term eigenlijk wel? Volgens ons niet. Hoe getalenteerd een zorgprofessional ook is, wij geloven dat er altijd ruimte is voor groei en ontwikkeling. Eva helpt daarbij door zowel op organisatieniveau als individueel niveau coaching aan te bieden. We zouden je natuurlijk een boekwerk vol uitgewerkte theorieën kunnen geven of een berg nuttige tips in je schoot kunnen werpen, maar wij geloven dat je alleen kunt groeien als je dat echt wil. Het begint allemaal bij jou en je organisatie. Wij duwen je in de juiste richting, maken je bewust van bepaalde keuzes, dwingen je uit je comfortzone en houden je een spiegel voor. Toegegeven: dat is soms best lastig en confronterend. Maar juist door inzicht te krijgen in wie je bent, wat je kunt en waarom je de dingen doet zoals je ze doet, kun je kansen ontdekken en bewuste keuzes te maken die bijdragen aan het hoogste doel: de beste zorg leveren. Wij kunnen je op verschillende manieren helpen bij de ontwikkeling én ontplooiing van talent.

Talentcoaching

“Ik weet gewoon niet zo goed waar ik goed in ben”, hoorden we een zorgprofessional onlangs zeggen. Stiekem wisten wij allang dat ze flink wat talent had. Ze moest het alleen zelf nog ontdekken. Bij talentcoaching gaan wij intensief aan de slag om om te ontdekken wat de talenten en drijfveren zijn van jouw werknemer om tot de perfecte match te komen tussen wie hij of zij is en kan. Bovendien gaan we achterhalen welke talenten jouw medewerker verder wil ontwikkelen.

Teamcoaching

Kijk, één talent kan veel bereiken. Maar stel je eens voor wat er gebeurt als alle talenten in jouw team de handen ineen slaan. Samen kunnen zij bergen verzetten! Het doel van onze sessie teamcoaching is simpel: het beste uit jouw team te halen. Door elkaar goed te leren kennen, talenten te ontdekken en deze vervolgens te koppelen aan de gezamenlijke doelen, helpen we teams bij het versterken van een positief groepsgevoel, dat bepalend is voor het behalen van de gestelde doelen. En natúúrlijk stemmen wij onze sessie altijd tot in detail af op jouw organisatie en vragen.

Intervisie

Sta eens stil. Neem eens de tijd om terug te kijken naar de dingen die zijn geweest. Maak eens pas op de plaats. Intervisie biedt je de tijd en ruimte om een ingebracht probleem van jouw werknemer te analyseren en samen te bespreken wat er nou daadwerkelijk aan de hand is en hoe dit opgelost kan worden. Een probleem hoeft niet langer door één of twee medewerkers gedragen te worden, maar door het hele team. Want meestal weet een team heel goed zelf hoe een probleem verholpen kan worden. “Maar dan hebben we Eva niet meer nodig, toch?” Misschien niet. Maar een onafhankelijke, open blik kan een fijne toevoeging zijn. Bovendien begeleidt Eva de sessie en ondersteunt het team.

Omgaan met agressie

We zouden willen dat het anders was, maar toch bestaat de kans dat zorgprofessionals met agressie geconfronteerd wordt. Of het nou een cliënt is, een familielid daarvan of een derde is die agressief gedrag vertoont, leuk is het nooit. En allesbehalve makkelijk. Tijdens onze weerbaarheidstrainingen voorzien wij jouw werknemers van de instrumenten om gewelddadig gedrag te signaleren, ervoor te zorgen dat de boel niet verder escaleert en om inzicht te krijgen in hun eigen gedrag in een bepaalde situatie. Het stappenplan? Signaleren, de-escaleren en controleren.

Kernwaarden op scherp

Ze staan prominent, dikgedrukt in een powerpointpresentatie. Er wordt naar hartenlust mee ‘gestrooid’ tijdens een event. Of wacht, misschien hangen ze zelfs wel op kantoor aan de muur. Drie of vier krachtige termen die de identiteit van jouw organisatie beschrijven. Maar ondanks dat ze prachtig op die muur staan, blijkt het in de praktijk lastig de kernwaarden van jouw organisatie daadwerkelijk na te leven en streven. En dat terwijl het de allerbelangrijkste waarden van een bedrijf zijn! Tijd om eens even stil te staan bij het dna van jouw zorginstelling en de kernwaarden echt te laten ‘leven’. Wij helpen je daarbij. Wacht maar, zodra jouw identiteit als een huis staat, staat jouw team als een huis. Ken je die uitspraak ‘als een geoliede machine’? Alstublieft!

Drijfverenanalyse

Natuurlijk, ze zijn snel, technisch, scherp en goed op elkaar ingespeeld. Maar de belangrijkste reden dat onze Nederlandse hockeydames zo succesvol zijn, is de enorme drive die de meiden hebben. Allemaal streven ze naar dat ene doel: de allerbeste zijn. En man o man, wat kunnen die dames feesten als ze dat doel bereiken!

Drijfveren vormen de belangrijkste brandstof voor de motor van je personeel en zelfs je hele organisatie. Onze drijfveren vertellen ons wat we belangrijk vinden, wat ons motiveert en het belangrijkste van alles: wat ons gelukkig maakt. Wij zijn ervan overtuigd dat het werken vanuit drijfveren bijdraagt aan het behalen van jouw organisatiedoelen én aan het (werk)plezier en geluk van jouw werknemers. Kijk maar eens naar de hockeydames, die doen wat ze willen, waar ze goed in zijn en die allemaal tot op het bot gemotiveerd zijn om wereldkampioen worden.

“Maar hoe zorg ik ervoor dat mijn medewerkers vanuit hun drijfveren werken?” Onze snelle, interactieve drijfverenanalyse helpt daarbij. Aan de hand van deze analyse, die wij volledig op maat maken, gaan we op zoek naar de meest dominante drijfveren van jouw personeel. Tijdens een individuele analyse proberen we te achterhalen waar we jouw personeel ‘s nachts voor wakker kunnen maken, wat hun grootste dromen en belangrijkste wensen en waarden zijn. De rapportages die hieruit volgen geven niet alleen inzicht in de drijfveren van die ene medewerker, maar in het drijfverenprofiel van het team en zelfs van de hele organisatie. Nadat we inzicht gekregen hebben in de drijfveren, nemen we ze onder de loep en zorgen we voor bewustwording. Vervolgens gaan we met de drijfveren aan de slag door doelen op te stellen. Met behulp van onze evaluatiemomenten en reflectiesessies zorgt Eva ervoor dat de drijfveren top-of-mind blijven. De drijfverenanalyse helpt bij de instroom, doorstroom en uitstroom van jouw medewerkers, geeft inzicht in de teamsamenstelling en vormt de basis voor onze teamcoaching.

Werkenergieanalyse®

“Weet je, ik wordt er gewoon zo moe van dat ik iedere dag hetzelfde moet doen.” Oftewel: deze zorgprofessional kreeg allesbehalve energie van haar werk. Sterker nog, haar werk putte haar volledig uit. Na onze Werkenergieanalyse® besloot ze het gesprek aan te gaan met haar manager. Het resultaat? Een nieuwe functie op een nieuwe afdeling met nieuwe gezichten én bakken vol energie. Met de Werkenergieanalyse® breng je energie- én stressbronnen binnen je organisatie in kaart. Zowel op persoonlijk niveau als voor organisaties is het een fijn middel om de tevredenheid en bovenal bevlogenheid van het team te waarborgen.

Advies

Laten we één ding vooropstellen: wij zijn er altijd. Voor iedere zorgprofessional en voor elke vraag. Met meer dan vijfentwintig jaar ervaring weten wij zeker dat we jou kunnen helpen en van het juiste advies kunnen voorzien. En met vestigingen in Utrecht, Amsterdam, Leeuwarden en Oudeschoot is er altijd wel een deur bij jou in de buurt, die wagenwijd voor je open staat. Het koffiezetapparaat pruttelt al!